Mladi učili o upravljanju projektnim ciklusom – završen treći modul obuke Uči, misli i djeluj!

Upravljanje projektnim ciklusom bila je tema trećeg modula obuke Uči, misli i djeluj. Na ovom modulu polaznici obuke su se upoznali s načinima kako mogu zahvaljujući svojim idejama ostvariti brojne ciljeve važne za zajednicu, šta sve im je potrebno da dobiju sredstva od donatora, te kako provoditi određene aktivnosti i upravljati budžetom.

Tokom trajanja modula polaznici su iznijeli svoja dosadašnja iskustva kada je riječ o učešću u projektima i njihovoj provedbi, aktivnostima u kojima su do sada učestvovali, te kako svoju lokalnu zajednicu vide u smislu nedostataka na kojima je potrebno raditi. Kroz interaktivne i zanimljive vježbe, na praktičan način su iznosili ono što smatraju da najviše nedostaje mladim osobama u Bosni i Hercegovini, te koje inicijative bi pokrenuli u svojim lokalnim zajednicama.

Polaznici su također imali priliku slušati o mogućnostima i prilikama koje se nude mladim osobama u Bosni i Hercegovini od gošće Kafe sa…, Ajne Gazibegović koja je uposlenica Fondacije Mozaik. Ajna je polaznicima predstavila oblasti u kojima Fondacija djeluje, te super mogućnosti koje mogu koristiti.

“Iako sam imao znanja i iskustva od ranije vezana za pisanje projekata, ovaj modul mi je mnogo pomogao da ta znanja dodatno usavršim. Smatram da je ova tema vrlo zanimljiva i da će mi sigurno koristiti u mom budućem radu. Inače sam osoba koja ima velika očekivanja, ali Institut za razvoj mladih KULT uvijek ih ispuni. Ova vrlo ozbiljna tema je tema je objašnjena na lagan za shvatiti i svima zanimljiv način. Sve pohvale za tim sa ovog modula, a posebno za trenera Samira. Od modula koji slijedi očekujem istu atmosferu, jer znam da to ovom timu nije problem i zaista željno iščekujem naredni modul”, rekao je polaznik obuke Ognjen Ćirić.

U periodu koji slijedi, polaznici obuke će provoditi lokalne građanske inicijative u svojim zajednicama koje će Institut za razvoj mladih KULT finansijski i mentorski podržati.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladima

Kako su mladi u Sarajevu i Banjoj Luci ojačali svoje samopouzdanje i ličnu sigurnost?

U proteklom periodu održane su radionice „Jačanje samopouzdanja i lične sigurnosti“ koje...

Rad s mladimaUMiD teachers

Nastavnici kao lideri u zajednici: Mentalna snaga mladosti

Životni tempo je sve brži a ostvarenje ciljeva i postizanje uspjeha uglavnom...

Obuke i treninzi za omladinske lidereOmladinski radniciRad s mladima

Omladinski rad je temelj za bolju budućnost

Omladinski rad danas igra ključnu ulogu u razvoju mladih ljudi, pomažući im...

Rad s mladimaUMIDp

U susret Lokalnim izborima 2024: Koliko mladi (ne) učestvuju u izbornim procesima?

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je 8. maja 2024. g. donijela...