Mladi u Ilijašu na interaktivan i zabavan način učili o korupciji

Institut za razvoj mladih KULT je održao radionicu pod nazivom „Protiv korupcije se boriš kada progovoriš!“ u Ilijašu. Radionici su prisustvovali brojni srednjoškolci i studenti zainteresirani za temu korupcije i borbe protiv korupcije, te zainteresirani za učešće u kvizu koji im je dao priliku da pokažu ono što znaju ali i da saznaju nešto novo o ovoj temi.

Kviz o korupciji predstavlja edukativno zabavni sadržaj koji mlade na vrlo interaktivan način informira o različitim pojmovima koji se provlače kroz temu korupcije, o vrstama koruptivnih radnji, ali i zanimljivostima koje mladima mogu pomoći u podizanju svijesti o štetnosti korupcije u svim segmentima društva i neophodnosti borbe protiv korupcije.
Kvizz2

Nakon kviza, u nastavku radionice učesnici su diskutovali o različitim oblicima korupcije kao i o prisutnosti korupcije u njihovoj lokalnoj zajednici. Bila je to prilika da se i na ovaj način mladima u manjim lokalnim zajednicama pruži prilika da saznaju nešto više o korupciji, koja je široko rasprostranjena u našem društvu. Mladi su stekli nova poznanstva, usvojili nove informacije koje će im sigurno biti od koristi u budućnosti i odlično se zabavili!

Radionica „Protiv korupcije se boriš kada progovoriš“ održana je u Biznis centru u Ilijašu, koji je ustupio prostor mladima za ovaj događaj.

Kvizz3

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti u okviru inicijative Reci NE korupciji u Kantonu Sarajevo, koju realizira Institut za razvoj mladih KULT. Inicijativa se provodi uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *