Mladi pripremali svoje zagovaračke inicijative

Vrijedni, ambiciozni i motivirani polaznici/ce obuke Uči, Misli i Djeluj! za omladinske lidere/ice, generacija 16, nastavili su sa učešćem na online modulima. Četvrti modul obuke, koji je ujedno i drugi online modul je obuhvatio teme javnog zagovaranja i lobiranja. Kroz tri dana online edukacija polaznici/ce su imali priliku učiti o koracima u javnom zagovaranju, metodama i tehnikama, ali i da sami kreiraju svoje zagovaračke akcije.

Online moduli nose određene izazove i za trenere/ice, ali i za polaznike/ice obuke. Svoje razmišljanje i iskustva sa online modula je podijelila polaznice Edna Mulić iz Brčko distrikta.

„Kao neko ko je uvijek otvoren za ljudski kontakt, rad sa ljudima i umrežavanje – online moduli su mi teško pali. Prvenstveno zbog nemogućnosti uticanja u određnim momentima na sam fokus i koncentraciju. Međutim, ono što mi se zaista svidjelo jeste način na koji se moduli odvijaju po agendi, koja nas je u offline svijetu uvijek čekala na našim stolicama: sa pauzama, ručkom i našim zadacima. Strpljenje, razumijevanje i trud trenera su za dva online modula svakako bila samo za hvalu. Naravno, niko od njih bez obzira na ogroman trud i rad u momentima nije mogao uticati na pad koncentracije jer je ipak potrebno pratiti satima predavanje na laptopu ili telefonu.

Iako su online moduli i predavanja super  ipak ništa ne može zamijeniti čar zajedničkog rada, druženja i učenja uživo. Naučili su nas najvažniju lekciju, a to je da tehnologija ne može zamijeniti ono osnovno, a to je kontakt s ljudima i učenje kroz druženje koje je svakom čovjeku potrebno.“

UMiD 16 provodi se uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Rad s mladima

Future 4 YouTH: Za bolje društvo i podršku mladima!

Da su programi usmjereni na mlade koji teže da integriraju učenje o...

Lokalne građanske inicijativeRad s mladimaUMID

Mladi lideri u zajednici: Susreti koji grade mostove među mladima

Polaznica obuke “Uči, Misli i Djeluj!” Amina Bašić, pokrenula je inicijativu pod...