Liderstvo na djelu i nakon UMiD-a

Da osnaživanje mladih jačanjem vještina i poticanjem liderstva kroz Uči, Misli i Djeluj! UMiD obuku za omladinske lidere i liderice ima dugoročne pozitivne efekte za bh. društvo još jednom dokazuje Emina Zolota koja je o liderstvu učila i kao polaznica UMID-a 15.

Proteklih nekoliko dana Sarajevo je bilo domaćin osme edicije međunarodnog projekta „Lideri sutrašnjice“ (eng. Leaders of Tomorrow) koju je organiziralo Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC Lokalni komitet Sarajevo. Lokalni komitet Sarajevo je, u konkurenciji od 46 komiteta širom Evrope, dobio čast da organizira ovaj internacionalni projekt, a na čelu tima vrijednih i motiviranih studenata našla se upravo sjajna UMiD-ovka Emina.

„Nakon UMiD obuke i nakon provođenja moje lokalne građanske inicijative i mnogih drugih projekata nosim samo najbolja iskustva sa KULT-om. Drago mi je da je Institut bio partner i podržao ovaj projekt koji smo organizirali kako bi potakli osposobljavanje pojedinaca za angažman u nevladinom sektoru kako na lokalnom, tako i na međunarodnom nivou. Kroz sticanje potrebnih znanja i alata za preuzimanje liderskih pozicija, vještina upravljanja timom i projektima uz fokus na savladavanje potencijalnih prepreka, te uz podsticanje kreativnosti, samosvijesti i razmjene ideja, iskustava i znanja studenata elektrotehnike, budućih inženjera uspjeli smo predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu“ – ponosna je Emina.

UMiD 2

Kao prava liderica i voditeljica organizacijskog tima, Emina i njen tim su studentima iz 15 država pružili priliku da, pored profesionalnih znanja i vještina uče o kulturnim i historijskim bogatstvima Bosne i Hercegovine što je, sudeći po završnoj ceremoniji kojoj je prisustvovao i Institut, ostavilo snažan utisak na goste i posebno obogatilo ovo iskustvo.

Institut za razvoj mladih KULT vjeruje u osnaživanje mladih lidera i liderica za aktivno učešće u demokratskom društvu, jer mladi ljudi nisu samo budućnost Bosne i Hercegovine, nego i njena sadašnjost.

UMiD 1

Mi u Institutu smo ponosni na ovaj mladi tim, našu Eminu, ali i na sve druge mlade ljude ljude koji i nakon završetka obuke nastavljaju da rastu, uče i donose istinske promjene u svoje zajednice. Posebno smo sretni što nam se putevi uvijek iznova ukrštaju i što ovi mladi Institut prepoznaju kao partnera spremnog i odlučnog u namjeri da podrži dobre i važne priče.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave