Kreatori boljih uslova života za mlade u BiH

“Veliko je zadovoljstvo vidjeti da postoji tijelo koje je legitimni predstavnik mladih u FBiH i koje postoji već tri godine. Još je veće zadovoljstvo vidjeti kako mladi doživljavaju to tijelo i koliko ulažu energije za poboljšanje uslova života mladih.” – poručio je Aldin Alić iz Instituta za razvoj mladih KULT na izvještajnoj Skupštini Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine.

Vijeće mladih Federacije BiH 2. februara 2019. godine održalo je treću redovnu izvještajnu Skupštinu u Zenici na kojoj je usvojen narativni i finansijski godišnji izvještaj.

Cilj organizovanja dešavanja u Zeničko-dobojskom kantonu, ali i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine je ostvarivanje kontakta sa mladima iz cijele zemlje, približavanje rada Vijeća mladih F BiH populaciji za koju djeluje, kreiranje prilika za ostvarivanje saradnje sa predstavnicima/ama omladinskih udruženja, ali i stvaranje uslova za formiranje kantonalnih vijeća mladih koji su budući kreatori boljih uslova života za mlade u BiH.

Skupštini su prisustvovali gosti iz lokalnih vijeća mladih, Federalnog ministarstva kulture i sporta, te predstavnici Krovne organizacije mladih iz Srbije.

Institut pruža podršku Vijeću mladih FBiH od samog osnivanja, pa tako i tokom održavanja Skupštine. 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...

Javni poziviUncategorized @bs

Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća: U susret Strategiji prema mladima

Grad Bihać u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, Udruženjem “Centar...