Podrška Instituta volonterima/kama EYOF-a

Mladi trebaju i traže uzore. Traže ih u sportistima, naučnicima, javnim ličnostima i zato je promovisanje pravih vrijednosti od iznimne važnosti. Stoga je EYOF – najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste pravo mjesto za kreiranje vrijednosnih sistema mladih.

Evropski omladinski festival u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 9. do 16. februara bit će održan na osam lokacija, okupiti na hiljade takmičara, ali i volontera i volonterki koji žele dati svoj doprinos u vraćanju olimpijskog duha.

EYOF (European Youth Olympic Festival) je najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina. Radi se o višestrukom sportskom događaju za mlade iz cijele Europe kroz koji mladi uče i žive vrijednosti i ideale Olimpijske povelje. Istovremeno, ovo je događaj koji aktivno motiviše mlade na bavljenje sportom i stvaranje zdravih životnih navika.

Drugi važan aspekt EYOFa, ali i razvoja vještina kod mladih, jeste volontiranje. Broj volontera/ki koji učestvuju u organizovanju EYOFa je za pohvalu, a u njihovom razumijevanju volonterskih principa i aktivizma svoj doprinos daje i Institut za razvoj mladih KULT kroz organizaciju radionica za volontere/ke.

Prostor volonterima/kama EYOF-a Institut će ustupiti i u svom Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA.

“EYOF je savršena prilika da naučite mlade sportiste iz cijele Europe o važnosti ideala poput poštene konkurencije, poštovanja, tolerancije i prijateljstva.” Jean-Michel Saive.

Pa, mladi. Spremni smo za fer i sportsko takmičenje. Vidimo se na EYOF-u, planinama, u sportskim objektima. Prisjetit ćemo se važnosti volontiranja, sporta, ali i olimpijskog sjaja.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...