Job shadowing: O važnosti timskog rada, motivaciji i drugačijim pristupima u radu

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetile predstavnice Udruženja PROI.

Naše gošće su boravile s uposlenicima Instituta, koji su se potrudili svoje znanje prenijeti i motivirati predstavnice organizacije da nastave vrijedno raditi za pozitivne promjene u svojoj zajednici.

“Bilo je definitivno drugačije u odnosu na druge dane na koje smo navikle. Svaka sesija je donijela nešto novo, ideje, materijale i alate koje možemo primijeniti kod sebe. Bilo je produktivno i korisno iz domena koliko ustvari različitih i vrijednih stvari i projekata rade nevladine organizacije. Upoznale smo se sa kompleksnim zadacima i pozicijama koje su još uvijek nedostižne ili nepoznate drugim, manjim organizacijama i nadamo se da će nama poslužiti kao ideja i pravac budućeg razvoja”, rekla je Azra Pašalić, finansijska i administrativna asistentica u Udruženju PROI.

 “Ovo je nešto potpuno novo i drugačije, svidjela mi se ideja i pristup Job shadowing-a. Dao mi je uvid u rad Instituta i vidjela sam nove stvari, koje otvaraju put kreativnosti i mehaničke, operativne aktivnosti stavljaju po strani. Dobila sam razne korisne povratne informacije u oblasti monitoringa i evaluacije, vođenja društvenih mreža i generalno utisak da je timski rad neophodan i da bez obzira na sve, tim funkcionira zbog svih ljudi koji su tu i svako doprinosi u sferi u kojoj je najbolji”, dodala je Mia Marković, projektna menadžerica u Udruženju PROI.

Institut za razvoj mladih KULT je razvio koncept Job shadowing koji će organizacijama civilnog društva u Bosni i Hercegovini pružiti novu perspektivu organizacijskog razvoja. U godini koja je iza nas, posjete su se pokazale vrlo korisnim, a partnerske organizacije često u svom radu odlučuju početi primjenjivati naučeno u posjeti Institutu.

Zahvaljujemo se predstavnicama Udruženja PROI na današnjoj posjeti i radujemo se posjetama koje nas očekuju.

Više o konceptu Job shadowing možete pročitati  OVDJE, a ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se javiti putem e-mail adrese selma.sljivo@mladi.org.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Jačanje organizacijskih kapacitetaMentorstvo

Posjete koje šire vidike i uče kako iskoristiti pružene prilike

Institut za razvoj mladih KULT danas je ugostio predstavnika Centra za edukaciju...

Jačanje organizacijskih kapacitetaMentorstvo

Job shadowing – Za rast i razvoj organizacija ključna je podrška!

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Vijeća mladih Federacije...

Jačanje organizacijskih kapacitetaMentorstvo

Job shadowing – Nastavljamo motivirati, dijeliti znanje i pozitivnu energiju

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetile predstavnice Udruženja za prevenciju...