Aktivnim učešćem u radionici srednjoškolci pokazali veliko interesovanje za borbu protiv korupcije

Obrazovno-razonodni centan za mlade Spajalica posjetili su učenici Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija dizajna i multimedije, kako bi učestvovali na radionici pod nazivom „Protiv korupcije se boriš kada progovoriš!“. Srednjoškolci su tokom radionice imali priliku upoznati se sa pojavnim oblicima korupcije i negativnim posljedicama koje korupcija ima za mlade i društvo u cjelini.

Podaci iz istraživanja Instituta za razvoj mladih KULT pokazuju da je upravo korupcija jedan od glavnih razloga zbog kojeg mladi odlaze iz Bosne i Hercegovine.

Kviz o korupciji predstavlja edukativno zabavni sadržaj koji mlade na vrlo interaktivan način informira o različitim pojmovima koji se provlače kroz temu korupcije, o vrstama koruptivnih radnji, ali i zanimljivostima koje mladima mogu pomoći u podizanju svijesti o štetnosti korupcije u svim segmentima društva i neophodnosti borbe protiv korupcije. Kroz primjenu kviza Institut nastoji mladima pružiti mogućnost da na interaktivan i zabavan način steknu nova znanja koja im mogu koristiti u borbi protiv korupcije.

Srednjoškolcima koji su ostvarili najbolji rezultat na kvizu uručene su i nagrade. Zahvaljujemo se Srednjoj tehničkoj školi grafičkih tehnologija dizajna i multimedije na saradnji i prepoznavanju važnosti edukacije i informiranja mladih o korupciji kao negativnoj društvenoj pojavi.

Ova radionica dio je aktivnosti u okviru inicijative Reci NE korupciji u Kantonu Sarajevo, koju realizira Institut za razvoj mladih KULT. Inicijativa se provodi uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladima

Kako su mladi u Sarajevu i Banjoj Luci ojačali svoje samopouzdanje i ličnu sigurnost?

U proteklom periodu održane su radionice „Jačanje samopouzdanja i lične sigurnosti“ koje...

Rad s mladimaUMiD teachers

Nastavnici kao lideri u zajednici: Mentalna snaga mladosti

Životni tempo je sve brži a ostvarenje ciljeva i postizanje uspjeha uglavnom...

Obuke i treninzi za omladinske lidereOmladinski radniciRad s mladima

Omladinski rad je temelj za bolju budućnost

Omladinski rad danas igra ključnu ulogu u razvoju mladih ljudi, pomažući im...

Rad s mladimaUMIDp

U susret Lokalnim izborima 2024: Koliko mladi (ne) učestvuju u izbornim procesima?

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je 8. maja 2024. g. donijela...