Tamara Cvetković: Nikada neću prestati vjerovati u svoju viziju društva jednakih vrijednosti za sve!

Za pojedine ljude kažu da su rođeni da mijenjaju svijet, a mi to kažemo za tridesetogodišnju Tamaru Cvetković koja je dvije trećine svoga života provela kao aktivistkinja i borac za ljudska prava. Tamarina priča nema neki filmski početak, ali je njena posvećenost društvenom aktivizmu vrijedna svakog aplauza. Završila je Pedagoški fakultet u Bijeljini. Kao i mnoge mlade osobe koje se ne povinuju lošim političkim trendovima posao gubi pod pritiskom političke stranke. Iako razočarana u BiH sistem, ne povlači se, naprotiv, posvećuje sve više vremena aktivizmu i povezivanju sa istomišljenicima.

Na preporuku bliskog prijatelja, 2016. godine prijavljuje se na trening Obuke za stručne saradnike/ce za rad s mladima, koji organizuje Institut za razvoj mladih KULT. Tamara kaže kako je vrijednost treninga bila velika, a i certifikat koji je dobila joj je mnogo pomogao u daljem radu i pozicioniranju na tržištu rada.

“Šta god da kažem o treningu, neće biti dovoljno… Kada si okružen pozitivnim ljudima, osjećaš se motivisan da poduzmeš neki korak u životu. Za mene lično, ovaj trening i sve što mi je dao vrijedno je investicije, da se tako izrazim, jer me dovelo tu gdje jesam”, kaže Tamara.

Nakon obuke, pozivaju je u Bolonju gdje danas boravi i radi kao savjetnik organizacije Iscos Emilia-Romagna Onlus. O Tamarinom radu svjedoće i brojni pozivi na prestižne Evropske seminare i javna priznanja kao što je nominacija iz 2017. godine za Mirovnu nagradu Mreže za izgradnju mira. Učenje nije napustila nego u Italiji završava master studij za ljudska prava i menadžment konflikta.

Tamara je srčano ispunila svoj naum. Sada ima samo jednu želju, a to je da nastavi putovati svijetom i da radi na izgradnji mira. Tamara nije odustala! Kaže da nikada neće prestati da vjeruje u svoju viziju društva jednakih vrijednosti za sve.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave