Događaj za službenike za mlade: Kako biti zajednica naklonjena mladima

Svakodnevni rad i djelovanje službenika/ce za mlade u lokalnim zajednicama od iznimne je važnosti za razvoj zajednica u kojima djeluju, ali i za svakog mladog čovjeka s kojim rade. Istovremeno,  usavršavanje i unaprjeđenje položaja službenika/ce za mlade Institutu za razvoj mladih KULT jedan je od prioriteta jer jedino zajedničkim snagama možemo unaprijediti položaj mladih u našoj zemlji i pomoći im da istinski postanu aktivni građani/ke.

Seminar za službenike/ce za mlade pod nazivom Kako biti zajednica naklonjena mladima – provedba zakona o mladima  namijenjen je službenicima/ama za mlade kako bi razmotrili sve aspekte mehanizama koje zakoni o mladima propisuju, načine njihove provedbe u lokalnoj zajednici, te mogućnosti međusobne saradnje službenika/ca za mlade.

Bosna i Hercegovina se radom s mladima bavi kroz tri zakona u sve tri administrativne jedinice. Ovi zakoni jednako definiraju mlade i jedan dio mehanizama za mlade. Ipak uloga službenika /ce za mlade u jedinicama lokane samouprave nije jednako prepoznata i provedba zakonskih mehanizama se ne odvija jednako u svim dijelovima BiH.

Važnost provedbe svih zakonskih mehanizama za mlade, njihova provedba i potrebe službenika/ca za provedbu mehanizama su tema trećeg seminara za službenike/ce za mlade u BiH.  Kroz višednevni rad službenici/ce će razmatrani načine kako bolje provoditi zakonske mehanizme za mlade i kako unaprijediti saradnju sa drugim službama u lokalnim zajednicama u cilju boljeg položaja mladih.

Događaj će okupiti oko 25 službenika/ca za mlade iz Bosne i Hercegovine.

Podaci, preporuke i mišljenja prikupljena tokom događaja sa svih tematskih područja stajat će na raspolaganju relevantnim institucijama nadležnim za pitanja mladih na svim nivoima vlasti te korišteni za dalje kreiranje obuka za službenike/ce za mlade.

Učesnici/e događaja mogu biti isključivo službenici/e za mlade sa svih nivoa vlasti u BiH koji su ranije završili i Osnovnu obuku za službenike/ce za mlade ili su učesnici/e aktuelne obuke.

Seminar će biti održan od 9 – 12. jula 2019.  godine u 15.30 sati.

Ukoliko ste zainteresirani sudjelovati, molimo vas da se prijavite putem obrasca koji se nalazi na sljedećem linku: https://mladi.org/myURL/seminar3szm.

Institut za razvoj mladih KULT snosi troškove organizacije seminara, materijal za rad za vrijeme događaja i smještaja na bazi punog pansiona. Institut ne snosi putne troškove.

Mjesto događaja će biti naknadno definirano.

Za sva dodatna pitanja javite nam se putem telefona 033 778 765 ili maila: katarina.vuckovic@kultbih.org.

Krajnji rok za prijavu učešća je srijeda, 3. jula 2019. g., do 13.00 sati.

NAPOMENA: Prilikom prijave molimo vas da vodite računa o tome da će svi učesnici/e odabrani za učešće biti informirani do 5. jula 2019. godine putem emaila.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...