PRO – Budućnost (Info)

Projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost (PRO–Budućnost) implementira humanitarna i razvojna agencija Catholic Relief Services (CRS), u partnerstvu s Institutom za razvoj mladih KULT, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka, Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini i Nansen dijalog centrom Mostar.

Osnovni cilj projekta je da, zajedno sa ključnim društvenim akterima, radimo na postizanju održivog i dugotrajnog mira i ojačamo međusobno povjerenje i razumijevanje među građanima različitih etničkih i vjerskih grupa. To su preduslovi za ostvarivanje konteksta koji će omogućiti bolji život svim građanima i narodima u Bosni i Hercegovini. Stoga, u projekat su uključeni ključni akteri iz političke, vjerske i medijske sfere, te različite grupe građana, s ciljem da pomirenje i unaprijeđeno povjerenje vode ka pozitivnim društvenim promjenama širom BiH.

Institut za razvoj mladih KULT zadužen je za administriranje malim grantovima za mlade, organizacije civilnog društva i organizacije žrtava rata.

Aktivnosti se provode u 71 općini/opštini/gradu u BiH, a projekat u kontinuitetu radi sa mladima, NVO, udruženjima žena, vjerskim zajednicama i liderima, političkim liderima, medijima i različitim nivoima institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti boljem razumijevanju građana i naroda BiH.
 
Općine/opštine/gradovi iz BiH u kojima PRO- Budućnost djeluje su: Banja Luka, Bihać, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Bratunac, Breza, Bugojno, Čelić, Čitluk, Derventa, Doboj, Doboj Jug, Domaljevac-Šamac, Drvar, Foča (FBiH), Foča (RS), Glamoč, Goražde, Gornji Vakuf-Uskoplje, Gračanica, Gradačac, Istočno Novo Sarajevo, Jablanica, Jajce, Jezero, Kalesija, Kiseljak, Kladanj, Kozarska Dubica, Kupres (FBiH), Livno, Ljubuški, Lopare, Maglaj, Modriča, Mostar, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Novi Grad (RS), Novi Travnik, Novo Goražde, Odžak, Osmaci, Pelagićevo, Petrovo, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo, Šamac, Sanski Most, Sapna, Sarajevo-Centar, Široki Brijeg, Sokolac, Srebrenica, Stolac, Teočak, Tešanj, Teslić, Trebinje, Trnovo (FBiH), Trnovo (RS), Ugljevik, Usora, Vareš, Višegrad, Vlasenica, Vukosavlje, Zavidovići, Zenica, Žepče i Zvornik.

 

Kontakt osoba u projektu: 

Emina Bečić

e-mail: emina.becic@kultbih.org

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...