PRO – Budućnost (Info)

Projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost (PRO–Budućnost) implementira humanitarna i razvojna agencija Catholic Relief Services (CRS), u partnerstvu s Institutom za razvoj mladih KULT, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka, Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini i Nansen dijalog centrom Mostar.

Osnovni cilj projekta je da, zajedno sa ključnim društvenim akterima, radimo na postizanju održivog i dugotrajnog mira i ojačamo međusobno povjerenje i razumijevanje među građanima različitih etničkih i vjerskih grupa. To su preduslovi za ostvarivanje konteksta koji će omogućiti bolji život svim građanima i narodima u Bosni i Hercegovini. Stoga, u projekat su uključeni ključni akteri iz političke, vjerske i medijske sfere, te različite grupe građana, s ciljem da pomirenje i unaprijeđeno povjerenje vode ka pozitivnim društvenim promjenama širom BiH.

Institut za razvoj mladih KULT zadužen je za administriranje malim grantovima za mlade, organizacije civilnog društva i organizacije žrtava rata.

Aktivnosti se provode u 71 općini/opštini/gradu u BiH, a projekat u kontinuitetu radi sa mladima, NVO, udruženjima žena, vjerskim zajednicama i liderima, političkim liderima, medijima i različitim nivoima institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti boljem razumijevanju građana i naroda BiH.
 
Općine/opštine/gradovi iz BiH u kojima PRO- Budućnost djeluje su: Banja Luka, Bihać, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Bratunac, Breza, Bugojno, Čelić, Čitluk, Derventa, Doboj, Doboj Jug, Domaljevac-Šamac, Drvar, Foča (FBiH), Foča (RS), Glamoč, Goražde, Gornji Vakuf-Uskoplje, Gračanica, Gradačac, Istočno Novo Sarajevo, Jablanica, Jajce, Jezero, Kalesija, Kiseljak, Kladanj, Kozarska Dubica, Kupres (FBiH), Livno, Ljubuški, Lopare, Maglaj, Modriča, Mostar, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Novi Grad (RS), Novi Travnik, Novo Goražde, Odžak, Osmaci, Pelagićevo, Petrovo, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo, Šamac, Sanski Most, Sapna, Sarajevo-Centar, Široki Brijeg, Sokolac, Srebrenica, Stolac, Teočak, Tešanj, Teslić, Trebinje, Trnovo (FBiH), Trnovo (RS), Ugljevik, Usora, Vareš, Višegrad, Vlasenica, Vukosavlje, Zavidovići, Zenica, Žepče i Zvornik.

 

Kontakt osoba u projektu: 

Emina Bečić

e-mail: emina.becic@kultbih.org

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

MentorstvoProcjena organizacijaUncategorized @bs

Institut kao mjesto inspirativnih posjeta, ljudi, druženja i učenja

Danas su nas posjetile predstavnice Udruženja građana Agora. U vrlo pozitivnoj i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...

Uncategorized @bs

Kroz narandžasti objektiv: Godišnji izvještaj za 2022. godinu

  Nasilje nad ženama i djevojčicama predstavlja grubi oblik kršenja osnovnih ljudskih...

Uncategorized @bs

Javni poziv institucijama vlasti za podršku u provedbi istraživanja i izradi nacrta strateškog dokumenta za mlade

Institut za razvoj mladih KULT poziva institucije vlasti u Bosni i Hercegovini...