Održana Balkanska konferencija Mladi u riziku

U Beogradu, od 28. do 29. februara 2012. g., održana je Balkanska konferencija Mladi u riziku. Konferencija je pružila razmjenu ideja i iskustava kako bi se unaprijedili preventivni programi u regiji, unaprijedili inkluzivni programi, poboljšalo zastupanje mladih, prvenstveno onih u riziku, promovirali primjeri dobre prakse programa smanjenja mladih u riziku. Na konferenciju su prisustvovali i predstavnici/ce KULTA, u okviru Info-tačke za mlade.

Kreiranjem savjeta – timova – radnih grupa za mlade u riziku, koji će biti sačinjeni od stručnjaka iz ove oblasti, bit će oslonac uredima za mlade i poslužiti kao još jedna spona između mladih i lokalnih vlasti. Ovdje se ne radi o kreiranju novih, nefunkcionalnih savjeta, nego o kreiranju jednog jedinstvenog tijela čiju će održivost obezbjediti odgovorni i motivisani članovi koji će zajedno sarađivati, učiti, razmjenjivati znanja i informacije, istraživati potrebe, na osnovu njih planirati i donositi zaključke, smjernice, preporuke i zajednički plan akcije izjavio je Ivan Živković, koordinator projekta.

Podsjećanja radi, u okviru aktivnosti Strategije prema mladima, Institut za razvoj mladih KULT u saradnji sa Partnerships in Health i YPEER mrežom su na prigodan način obilježili 1. decembar Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a.

Partnerships in Health implementira regionalni Mladi u riziku, podržan od strane EU-a, a u saradnji s partnerskim organizacijama TOC iz Srbije, Cazas iz Crne Gore, Mladinski savjet iz Slovenije te lokalnim vijećima mladih iz 5 općina u BiH (Banja Luka, Bihać, Ilidža, Goražde i Foča). 

.

    beograd_1

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...