Održana Balkanska konferencija Mladi u riziku

U Beogradu, od 28. do 29. februara 2012. g., održana je Balkanska konferencija Mladi u riziku. Konferencija je pružila razmjenu ideja i iskustava kako bi se unaprijedili preventivni programi u regiji, unaprijedili inkluzivni programi, poboljšalo zastupanje mladih, prvenstveno onih u riziku, promovirali primjeri dobre prakse programa smanjenja mladih u riziku. Na konferenciju su prisustvovali i predstavnici/ce KULTA, u okviru Info-tačke za mlade.

Kreiranjem savjeta – timova – radnih grupa za mlade u riziku, koji će biti sačinjeni od stručnjaka iz ove oblasti, bit će oslonac uredima za mlade i poslužiti kao još jedna spona između mladih i lokalnih vlasti. Ovdje se ne radi o kreiranju novih, nefunkcionalnih savjeta, nego o kreiranju jednog jedinstvenog tijela čiju će održivost obezbjediti odgovorni i motivisani članovi koji će zajedno sarađivati, učiti, razmjenjivati znanja i informacije, istraživati potrebe, na osnovu njih planirati i donositi zaključke, smjernice, preporuke i zajednički plan akcije izjavio je Ivan Živković, koordinator projekta.

Podsjećanja radi, u okviru aktivnosti Strategije prema mladima, Institut za razvoj mladih KULT u saradnji sa Partnerships in Health i YPEER mrežom su na prigodan način obilježili 1. decembar Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a.

Partnerships in Health implementira regionalni Mladi u riziku, podržan od strane EU-a, a u saradnji s partnerskim organizacijama TOC iz Srbije, Cazas iz Crne Gore, Mladinski savjet iz Slovenije te lokalnim vijećima mladih iz 5 općina u BiH (Banja Luka, Bihać, Ilidža, Goražde i Foča). 

.

    beograd_1

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Javni poziviUncategorized @bs

Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća: U susret Strategiji prema mladima

Grad Bihać u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, Udruženjem “Centar...

Uncategorized @bs

Mladi su spremni aktivno raditi na rješavanju problema i izazova

Nakon Ljetnog kampa aktivizma u augustu 2023. g., Institut za razvoj mladih...

MentorstvoProcjena organizacijaUncategorized @bs

Institut kao mjesto inspirativnih posjeta, ljudi, druženja i učenja

Danas su nas posjetile predstavnice Udruženja građana Agora. U vrlo pozitivnoj i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...