Maj u Spajalici

Obrazovno-razonodni centar za mlade Spajalica u mjesecu maju bio je ispunjen raznim – edukativnim i zabavnim aktivnostima. Za polaznike kurseva u Spajalici, protekli mjesec značio je uspješan završetak i certifikate koje su ponosno primili. Gosti Spajalice uživali su u razgovoru sa bh. glumicom i kolumnisticom Vedranom Seksan koja je govorila o svojim uspjesima ali i neuspjesima. Vrlo otvoreno govorila je o svojom dugom putu od diplome do prve uloge.

„Kada sam diplomirala, dugo nisam mogla naći posao. Nije me to obeshrabrilo. Nisam čekala konkurse, kucala sam na sva vrata. Dok se, napokon, jedna nisu otvorila.“

Supruga i majka Vedrana Seksan govorila je i o balansiranju između posla i porodice. Kaže, kada nešto dovoljno želiš, sve se može uskladiti i stići. Opušteno ali i edukativno druženje trajalo je dva sata. Goste Spajalice zanimalo je koje su Vedranine najdraže uloge, koliko je za nju značila prva velika uloga? Kako stiže balansirati između porodice, majčinstva, glume, pisanja i volonterskog rada?

„ Volim svoju porodicu – supruga i djecu. Jako volim i svoj posao. Sve se može stići i u svemu možeš biti dobar“ – istakla je Vedrana Seksan.

sp u pm

Da se sve može balansirati, uče polako i najmlađi polaznici Škole prijateljstva. Sunčani maj za njih je obilježen odlaskom u Pozorište mladih. Mališani su uživali gledajući gusarsku predstavu Kapetan Džon Piplfoks. Priča je to o penzionisanim gusarima ispred kojih su postavljena dva izazova: da pobjede morsko čudovište Sedmoglavu Alu i da shvate koje su prave životne vrijednosti. Predstava je mališanima ukazala na to da su prave životne vrijednosti zapravo druženja, prijateljstava, međusobne požrtvovanosti i hrabrost.

Predstavnice Instituta za razvoj mladih KULT učestvovale su, protekli mjesec, na 6. evropskoj konferenciji centara za mlade, gdje su predstavljene aktivnosti i dostignuća centara. Priznanje “Quality Label” dobio je Ekološki centar Radulovački iz Sremskih Karlovca s kojim predstavnici/e Instituta za razvoj mladih KULT i Institutovog centra za mlade Spajalica u narednom periodu planiraju ostvariti saradnju.

sremski karlovci 1

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...