Zimski raspust u Školi prijateljstva

Zimski raspust u Školi prijateljstva bio je ispunjen edukativno-zabavnim sadržajem. Polaznici/ce Škole prijateljstva su uživali u raznim izletima koje smo za njih organizovali. Na početku raspusta, polaznici/ce su posjetili TV Alfu. Ovom prilikom djeca su vidjela kako nastaje TV program, kako teče snimanje emisija, a upoznali su i novinare/ke ove televizije. Polaznici/ce Škole prijateljstva okušali su se i kao voditelji Dnevnika. Mnogi od njih su izrazili želju za ovim zanimanjem u budućnosti.

Naš sljedeći izlet uključivao je odlazak na klizanje na Termalnu rivijeru Ilidža. 24-ero djece je uživalo u trosatnom klizanju. Iako je bilo padova, naši mali heroji su se odlično snalazili i uspješno savladali ovu sportsku vještinu.

Sredina mjeseca bila je rezervisana za posjetu Zemaljskom muzeju BiH. Većini polaznika/ca Škole prijateljstva, ovo je bila prva posjeta ovoj ustanovi kulture. Naši polaznici nisu krili oduševljenje ovom posjetom i sa radoznalošću su posmatrali eksponate u muzeju.

 

Još jedna edukativno- zabavna posjeta je bila posjeta Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 22.1.2016.g. Polaznici/ce  Škole prijateljstva su i ovaj dan iskoristili kvalitetno. Naime, posjetom Međunarodnom aerodromu Sarajevo su se upoznali sa načinom funkcionisanja vazdušnog saobraćaja, opremom, te zanimanjima vezanim za isti.

 

Posjeta_Zemaljsko_muzeju_BiH.jpg

Slijedeći izlet je bio 26.1.2016.g. Posjetom Gazi Husrev-begovoj biblioteci polaznici/ce Škole prijateljstva su se upoznali sa historijom biblioteke, unutrašnjim muzejom, restauracijom knjiga, te načinom funkcioniranja ove kulturno-historijske ustanove. Današnjom posjetom smo uspjeli pokazati važnost knjige i probuditi veću želju za čitanjem kod naših mališana.

I ovaj zimski raspust  smo zaokružili zabavom za djecu koja je uključivala face painting, modeliranje balona, razne igre i neizostavni dječji osmijeh. Ispraćajem ovog kvalitetno ispunjenog mjeseca, možemo sa sigurnošću reći da smo spremni za školu.

Posjeta_Međunarodnom_aerodromu_Sarajevo.jpg

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...