Vrijeme je za Dijalog s mladima

JAVNI POZIV

Događaj: Dijalog s mladim Kantona Sarajevo

Ilidža, 24.11.2017.

ŠTA?

Vlada Kantona Sarajevo trenutno je u procesu izrade prvog strateškog dokumenta za mlade u Kantona Sarajevo. Proces izrade Strategije prema mladima koordinira Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Institut za razvoj mladih KULT je stručno-savjetodavna podrška Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo za pružanje podrške u procesu izrade Strategije prema mladima Kantona Sarajevo.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je zajedno sa Institutom za razvoj mladih KULT u 2016. godini provelo istraživanje o potrebama i problemima mladih Kantona Sarajevo na osnovu kojeg je započeo proces izrade Strategije. U cilju razumijevanja položaja mladih i donošenja kvalitetnog dokumenta Strategije prema mladima Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo će na događaju „Dijalog s mladima Kantona Sarajevo“ otvoriti dijalog sa mladima kako bi se prikupili prijedlozi i mišljenja za ovaj izuzetno značajan strateški dokument za mlade u Kantonu Sarajevo.

Dijalog s mladima Kantona Sarajevo je namijenjen organizacijama mladih, organizacijama civilnog društva koje se bave mladima i vijećima mladih u Kantonu Sarajevo u cilju dijaloga za razvoj kantonalne strategije prema mladima.

Događaj će okupiti oko 50 učesnika/ica iz relevantnih organizacija i institucija kako bi ostvarili dijalog o strategiji prema mladima.

KAKO?

Događaj „Dijalog s mladima Kantona Sarajevo“ će otvoriti dijalog između relevantnih institucija i organizacija u 7 različitih tematskih područja:

  • Rad, zapošljavanje i preduzetništvo mladih,
  • Obrazovanje i nauka mladih,
  • Socijalna briga mladih,
  • Zdravstvena zaštita mladih,
  • Kultura i sport,
  • Aktivizam (učešće, volontiranje i mobilnost) mladih,
  • Sigurnost mladih.

Podaci, preporuke i mišljenja prikupljena tokom događaja sa svih tematskih područja stajat će na raspolaganju Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo pri izradi nacrta Strategije prema mladima Kantona Sarajevo.

KO ORGANIZIRA?

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT.

KADA I GDJE?

Događaj će se održati 24. novembra 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u Hotelu Hills na Ilidži.

KAKO SE PRIJAVITI?

Na prisustvo događaju mogu se prijaviti nevladine organizacije koje djeluju na području Kantona Sarajevo i koje profesionalno djeluju u najmanje jednom od navedenih tematskih područja.

Prilikom odabira organizacija za učešće na događaju vrednovat će se i sljedeći kriteriji:

  • broj i relevantnost aktivnosti/projekata koje je organizacija provodila posljednje dvije godine u tematskom području za koje se prijavljuje,
  • broj i relevantnost ostvarenih saradnji na aktivnostima/projektima s institucijama vlasti koje su nadležne za tematsko područje,
  • broj i relevantnost aktivnosti/projekata koji su u tematskoj oblasti bili namijenjeni isključivo mladim ljudima (dob: 15-30 godina).

Ukoliko se ista organizacija želi prijaviti za učešće na više tematskih područja, potrebno je da prijavu popuni zasebno za svako tematsko područje, s tim što se jedan predstavnik/ca na događaju može prijaviti samo u jednoj prijavi za jedno tematsko područje.

Dodatne informacije možete dobiti i putem telefona +387 33 778 765 ili na email mirela.geko@kultbih.org. Prijave se prihvataju do 21. novembra 2017. godine do 14.00 sati isključivo putem online prijave https://goo.gl/7WcsA3

Izabrane organizacije će biti obavještene 22. novembra 2017. godine.

Ukoliko se ne možete prijaviti ili sudjelovati u dijalogu svoj doprinos možete dati i online koristeći ovaj link https://goo.gl/6CwixL

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...