Direktor Svjetske banke u BiH Emanuel Salinas u posjeti Institutu

Kako poboljšati ekonomsku situaciju u BiH, pomoći privrednicima, te potaknuti mlade na pokretanje vlastitih biznisa bile su samo neke od tema sastanka direktora Svjetske banke u Bosni i Hercegovini Emanuela Salinasa sa predstavnicima/ama Institut za razvoj mladih KULT.

Direktor Svjetske banke sa uposlenicima/ama Instituta razgovarao je i o aktivnostima i inicijativama koje se trenutno realizuju, a poseban interes izrazio je i za angažiranost mladih u oblasti ekonomije, njihovu veću socijalizaciju, ali i veće učešće mladih žena u pokretanju samostalnih biznisa.

Tokom susreta predstavljena je i inicijativa Poslovni prostor BH koju realizuje Institut za razvoj mladih KULT, a koja se odnosi na izmjene Zakona o PDV-u, ali i analize dodjele budžetskih poticaja privredi sa posebnim akcentom na preporuke za poboljšanje samog procesa dodjele, te druge aktivnosti koje doprinose poboljšanju poslovnog ambijenta u BiH.

Institut i Svjetska banka dijele vrijednosti jačanja onih dijelova društva i oblasti koje najviše doprinose jačanju ekonomskog rasta i razvoja države.

SB2

SB3

Svjetska banka je osnovana 1944. godine i ima više od 100 ureda širom svijeta. Uloga Svjetske banke se ogleda u pružanju finansijske i tehničke pomoći zemljama u razvoju, te u pružanju podrške u borbi protiv siromaštva. Svjetska banka također omogućava ljudima da pomognu sami sebi i svom okolišu tako što osigurava resurse, tj. širenjem znanja, izgradnjom kapaciteta i stvaranjem partnerstava u javnom i privatnom sektoru.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...