Javni poziv za dijalog o Strategiji prema mladima FBiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine trenutno je u procesu izrade prvog strateškog dokumenta za mlade u Federaciji Bosne i Hercegovine. Proces izrade Strategije prema mladima koordinira Federalno ministarstvo kulture i sporta.  Institut za razvoj mladih KULT je rješenjem Vlade FBiH imenovan za pružanje podrške u procesu izrade Strategije prema mladima FBiH. Doprinos Instituta Vladi FBiH u procesu izrade Strategije odnosi se na stručno-konsultativnu podršku.

Federalno ministarstvo  kulture i sporta je zajedno sa Institutom 2013. godine uradilo Analizu stanja i potreba mladih Federacije BiH na osnovu  kojeg je u započeo proces izrade strategije. U cilju razumijevanja položaja mladih i donošenja kvalitetnog dokumenta Strategije prema mladima, Radna grupa Vlade FBiH će na dvodnevnom događaju „Dijalog: Strategija prema mladima FBiH“,  otvoriti dijalog sa interesnim stranama kako bi se čula mišljenja i prijedlozi za ovaj važan dokument za mlade u FBiH.

Dvodnevni događaj “Dijalog: Strategija prema mladima FBiH” je namijenjen organizacijama mladih, organizacijama civilnog društva koje se bave mladima i vijećima mladih u cilju dijaloga za razvoj federalne strategije prema mladima.

Događaj će okupiti oko 80 učesnika/ica iz relevantnih organizacija i institucija kako bi ostvarile dijalog o strategiji prema mladima. 

Dodatne informacije možete dobiti i putem telefona  +387 33 778 770  ili na email katarina.vuckovic@kultbih.org. Prijave se primaju do 20. maja 2015. g. do 16.00 sati isključivo putem online prijave OVDJE.

Više o događaju, javnom pozivu i načinima prijave čitajte #dijalogSPM

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...