U Sarajevu okončana kampanja Evropa sada

Institut za razvoj mladih KULT u saradnji s Centrima civilnih inicijativa (CCI) provodi kampanju Bez izgovora – Evropa sada! u Sarajevu. Cilj kampanje je prikupiti podršku građani/ki Sarajeva za proces ubrzanja integracija BiH u Evropsku uniju. Građani/ke svojim potpisom podržavaju zahtjev predstavnicima/ama vlasti da bezuslovno ubrzaju proces integracija BiH u Evropsku uniju.

„Kampanja podrazumijeva i ispunjavanje uslova iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, sticanje statusa kandidata, transparentan proces pregovaranja, te odvajanje tehničkih od političkih i drugih pitanja koja direktno ne zadiru u materiju pristupa EU. Kampanja je otvorena 27. marta 2014. g., a svečano zatvaranje kampanje za Sarajevo jeste danas, 12. maja 2014. g.”, istakla je projektna koordinatorica Nejra Neimarlija.

Na zatvaranju kampanje, projektna koordinatorica Nejra Neimarlija iz Instituta za razvoj mladih KULT naglasila je da je Institut zadovoljan odzivom građani/ke Sarajeva tokom kampanje. Kampanja će se do kraja maja organizirati i u drugim većim gradovima u BiH.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...