Prijave počinju – IUVENTA traži novog stipendistu/icu

Kako smo i najavili početkom sedmice, uredništvo IUVENTE želi proširiti svoj tim i pružiti šansu mladim studentima/cama da postanu dijelom online redakcije i pišu za časopis o radu s mladima, koji izdaje Institut za razvoj mladih KULT.

Časopis o radu s mladima treba razlikovati od omladinskog časopisa, jer su teme kojima se bavi uglavnom „vodilja“ onima koji rade s mladima. Časopis se objavljuje četiri puta godišnje, te predstavlja iskustvene priče, primjere dobre prakse, stručne priloge o aktuelnim temama, uspješnim mladima, intervjue, analize, istraživanja, vijesti, komentare te druge sadržaje.

Studiranje novinarstva ili društvenih studija, kao i određeno predznanje o temama vezanim za omladinski sektor će biti prednost onima koji se odluče prijaviti.

Šta očekujemo od vas?

Tema narednog broja je: „Međunarodni programi podrške mladima“.

S obzirom da je riječ o kompleksnijoj temi, očekujemo kreativnost i zanimljive ideje. Nije obavezno predstavljati pojedinačne programe ili iskustva, već Vam ostavljamo slobodu da pišete o tome kako takvi programi podrške pomažu mladima i na koji način jačaju njihove kompetencije.

E-mail s naslovom: IUVENTA STIPENDIJA šaljite na: senka.imamovic@kultbih.org i natasa.jovic@kultbih.org

E-mail treba da sadrži: članak, priložene fotografije koje prate tekst, te CV autora/ice teksta. Tekst treba da sadrži od 1.000 do 1.500 riječi.

Rok za dostavljanje radova je 6. maj 2016. godine.

Odabrani/a stipendist/ica će imati mjesečnu naknadu za svoj rad, a za sva pitanja o uslovima stipendije, ili dodatnim uputama i konsultacijama o članku koji želite pisati, budite slobodni da kontaktirate urednice na navedene e-mail adrese.

Svi aplikanti/kinje će dobiti odgovor na e-mail s komentarima na tekst!

Tražimo motivirane osobe koje žele pisati o aktuelnim temama i steći praksu u pisanju za printani časopis. Odabrani/a stipendist/ica će dobiti priliku da, u saradnji s uredništvom, stiče iskustvo u pisanju članaka, savlada tehnike vođenja intervjua i kreiranja reportaža.

Svima želimo puno sreće! 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...