Edukacija i zabava za najmlađe na „Malom svijetu poslova“

Kroz kombinaciju sajma, radionice i igraonice djeci su na prvom „Malom svijetu poslova“ predstavljena razna zanimanja i poslovi. Sve kroz učenje, igru i zabavu kako bi djeca na zaigran i zanimljiv način dobila uvid u svijet odraslih već u najranijoj dobi. Važnost projekta je u tome što senzibilizira javnost za važnost pravovremene informiranosti o “svijetu poslova”, jer je pravovremena informiranost, već u najranijoj dobi, osnovi preduslov za pravilni izbor i školovanja i budućeg zanimanja.

Predstavnice Instituta za razvoj mladih KULT, mališanima i njihovim roditeljima, predstavile su zanimanje omladinskog radnika, odnosno Školu prijateljstva u kojoj jedna osoba mora biti obučena za rad sa mladima.

“U Školi prijateljstva okupljamo djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole, dva puta sedmično u dvije različite smjene. Sa mladima prvo uradimo zadaću, nakon čega radimo brojne edukativne radionice. Inače, sve se to dešava u Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica, a subotom i nedjeljom imamo kurseve engleskog i njemačkog jezika za djecu od 1. do 9. razreda osnovne škole”- pojasnila je Sunita Koristović, stručna saradnica za rad sa mladima Instituta za razvoj mladih KULT.

Diana Duškaj, također stručna saradnica za rad sa mladima, dodala je da u Školi prijateljstva rade posjete domaćim firmama, domovima za nezbrinutu djecu, te SOS Dječijim selima.

Tokom dana, mališani su učili o predstavljenim zanimanjima, a uz sve to, dobru su se i zabavili.

Organizator „Malog svijeta poslova“ je web portal BoljiPosao.com, a partneri projekta su Udruženje za podršku djeci i roditeljima “Budućnost”, Institut za razvoj mladih KULT, te Poslovni portal www.akta.ba. Projekat je podržan i od Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

DSC 0081

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...