Zajedno do novih ideja i prilika za napredak

Sjećate li se nedavnih aktivnosti za mlade u Busovači?

Naši današnji gosti bili su upravo predstavnici Udruženja „Princip“ iz Busovače. Današnje cjelodnevno druženje obilježili su korisni razgovori, razmjena iskustava i dobro raspoloženje.

Udruženje “Princip” iz Busovače je partnerska organizacija koja sudjeluje u programu jačanja organizacijskih kapaciteta.

“Današnja posjeta bila je vrlo korisna za nas i smatram da ćemo usvojena znanja uspješno moći primijeniti u radu naše organizacije. Definitivno ćemo raditi na implementiranju mnogo toga što smo danas naučili, što podrazumijeva i rad na vidljivosti naše organizacije”, rekao je Amir Mekić, predsjednik Skupštine UG “Princip”.

Pružajući mogućnost predstavnicima organizacija da se uživo upoznaju s određenim procedurama rada u Institutu i pitaju sve što žele i što bi bilo od koristi za razvoj njihovih organizacija, zajednički dolazimo do novih ideja i prilika za unapređenje.

Zahvaljujemo se Udruženju “Princip” na današnjoj posjeti i razmjeni iskustava, te želji da se upoznaju s radom Instituta i poboljšaju svoje kapacitete.

Podsjećamo, Institut je razvio koncept Job shadowing koji će organizacijama civilnog društva u Bosni i Hercegovini pružiti novu perspektivu organizacijskog razvoja. Ovaj koncept se najčešće koristi kao oblik stručnog usavršavanja, te služi za proučavanje svakodnevnih aktivnosti, posla, radnog okruženja, primjene različitih metoda i modela rada u praksi.

Više o konceptu Job shadowing možete pročitati  OVDJE, a ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se javiti putem e-mail adrese selma.sljivo@kultbih.org.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *