DOBOJ NAKON POPLAVA: Zajednička akcija uređenja zida

Uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u Doboju je, u centru grada, okrečen jedan zid koji je uništen u poplavama i na taj način je pripremljen za izradu murala tj. razglednice grada Doboja koju izrađuje Deni Božić. Akciju su zajednički uradili Vojska SAD-a i Oružane snage BiH, a događajem je koordinirao Institut za razvoj mladih KULT.

Institut će, uz podršku USAID-a, do kraja maja 2015. godine organizovati slične aktivnosti uređenja i adaptacije javnih površina. Sve uz pomoć Vojske SAD-a i Oružanih snaga BiH, kao i lokalnih zajednica i organizacija. Planirane su aktivnosti u Tesliću, Bosanskoj Krupi, Orašju i Travniku. 

 

 

Akciju u Doboju podržali su Turistička zajednica grada Doboja, Uprava grada Doboja i Udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama Doboj. “Nadamo se da će naša današnja akcija biti primjer, ne samo nama u Doboju, već širom BiH, da zajedničkim radom i s malo sredstava možemo naša mjesta učiniti ljepšim. Na nama je da budemo primjer našoj djeci”, istakla je Sanja Živković iz Udruženja za djecu s posebnim potrebama Doboj.

 
Zajednicka akcija vojnika u Doboju 2
 
Zajednicka akcija vojnika u Doboju 3

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...

Javni poziviUncategorized @bs

Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća: U susret Strategiji prema mladima

Grad Bihać u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, Udruženjem “Centar...