Upitnik za pitanja mladih pomoći će u detektiranju njihovih ključnih problema

“Volio bih da napravimo upitnik, da nam mladi odgovore na pitanja šta im je potrebno u našoj lokalnoj sredini. To bi nam dalo inpute u kom smjeru prvo da idemo i na čemu da radimo. Nije svaka sredina ista, pitanja su brojna, mi moramo prvo provesti istraživanje šta je potrebno mladima u našoj sredini i sigurno ćemo to u saradnji s Institutom KULT i uraditi”. Ovo je rekao Alen Petković, službenik u Odjeljenju za strateško planiranje, evropske Integracije I lokalni ekonomski razvoj Grada Doboja, nakon okončanja prvog modula Obuke službenika za mlade u jedinicama lokalne samouprave.

“S ove obuke nosim ogromno iskustvo, s obzirom na to da su mi mnoge stvari bile nepoznate. Sad sam nekako pun motivacije i elana da to i primijenim u svojoj lokalnoj zajednici. Nadam se da ću imati podršku i od ljudi koji donose odluke u našoj Gradskoj upravi, da provedemo bar dio od onoga što smo ovdje naučili, a spektar je zaista širok. Korak po korak, napravit ćemo sigurno nešto za bolje sutra našim mladima”, dodao je Petković.

IMG b0862a21cd14e5909e95d12bbd3f6a4f V

1. modul Obuke službenika za mlade u jedinicama lokalne samouprave počeo je 23. maja na Jahorini, a okončan je danas. Najmlađa učesnica dolazi iz Brčko distrikta BiH.

“Mnogo toga mogu promijeniti nakon stečenih znanja na obuci. Čim dođem u Brčko, prenijet ću svojim kolegama iskustva i već početi raditi na nekim novim idejama”, radosna je Amira Halilović, stručni referent za problematiku mladih u Odjeljenju za stručne administrativne poslove Brčko Distrikta.

IMG 28a2dc74d2d0caf8e17f00cda6bb7f83 V

Učesnica iz Livna smatra da, ukoliko želimo napraviti nešto novo, trebamo učiti zajedno, razmjenjivati iskustva, kao na Obuci Instituta KULT.

“U okviru svog resora pokrivam i pitanja mladih. Sjajna poznanstva sam stekla s ljudima koji su već implementirali neke strategije za mlade, nova znanja i vještine pružio mi je Institut za razvoj mladih, koji ima dugo iskustvo u radu s mladima, kao i svim mehanizmima koji su važni za razvoj oblasti mladih”, zaključuje Anđelka  Knežević, pomoćnik gradonačelnika za Opće i društvene djelatnosti Grada Livno.

Obuku, koja je zamišljena kroz implementaciju pet ravnopravnih modula, a koja će biti realizirana u period od maja do oktobra, pohađa 19 službenika iz Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta BiH.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladima

Jačanje samopouzdanja i lične sigurnosti – Prijavite se!

O RADIONICAMA Interaktivne radionice “Jačanje samopouzdanja i lične sigurnosti” smišljene su kako...

DogađajiRad s mladima

Kafa s… Ivanom Soldo: Isplatiće se sve što radite s ljubavlju

Ivana Soldo, učesnica posljednje sezone MasterChef Hrvatska, ostavila je snažan dojam svojim...

Rad s mladima

Pridružite nam se na Kafi sa Ivanom Soldo!

Institut za razvoj mladih KULT organizira “Kafu sa Ivanom Soldo”! Ivanino ostvarenje...