Ugljevik: Novi sadržaji kroz šarenu ulicu

Mladi u Ugljeviku dobili su uređeniji teren za odbojku. Na uređenju prostora radili su volonteri i volonterke Udruženja “Centar mladih Ugljevik”, a u okviru inicijative „Šarena ulica“.

Tridesetak mladih u okviru ove inicijative radilo je na uređenju terena za odbojku na pijesku, te prostora za igru ​​djece u pijesku. Iscrtane su i društvene igre na betonskoj podlozi, te završeno uljepšavanje ulica kreativnim crtežima talentovanih volontera i volonterki Udruženja.

Ugljevik

Inicijativu je podržao i Institut za razvoj mladih KULT koji godina podržava inicijative mladih koje vode ka vidljivim promjenama u njihovim lokalnim zajednicama.

Također, mladi iz ovog udruženja posadili su nekoliko stabala tako da park dobije potrebno zelenilo. Iz udruženja su najavili da se neće zaustaviti na ovoj aktivnosti, već će i u narednom periodu nastaviti uređenje prostora za najmlađe sugrađane i sugrađanke.

Realizaciju inicijative Institut za razvoj mladih KULT podržao je u okviru realizacije Lokalnih građanskih inicijativa na području cijele Bosne i Hercegovine.

Lokalna građanska inicijativa (LGI) jeste akcija, aktivnost građana/ki usmjerena na poboljšanje stanja u lokalnoj zajednici i društvu u kojem žive. U građanske aktivnosti mogu se uključiti građani/ke pojedinačno ili zajednički, a sve s ciljem ukazivanja na konkretne probleme i rješavanja problema u zajednici u kojoj žive.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...