Predstavnice Instituta za razvoj mladih KULT na 6. evropskoj konferenciji centara za mlade

U Sremskim Karlovcima u Srbiji održana je šesta po redu trodnevna konferencija “6th European Platform of Youth Centres”. Učesnici konferencije ove godine bili su predstavnici centara za mlade iz 16 zemalja među kojima su i Belgija, Finska, Slovenija, Irska, Portugal, Turska. Među ostalim, konferenciji su prisustvovali Olaf Köndgen, Đuro Blanuša, Georges Metz i Sergio Belfor, članovi ekspertnog tima Vijeća Evrope. Vesna Filipović i Lejla Strika, predstavnice Instituta za razvoj mladih KULT na ovoj su konferenciji predstavljale Bosnu i Hercegovinu.

Na konferenciji su predstavljene aktivnosti i postignuća centara za mlade, a priznanje “Quality Label” dobio je Ekološki centar Radulovački iz Sremskih Karlovca s kojim predstavnici/e Instituta za razvoj mladih KULT i Institutovog centra za mlade Spajalica u narednom periodu planiraju ostvariti saradnju.

“Ovakve konferencije od izuzetnog su značaja za dalji razvoj omladinskih centara ali i neformalnog obrazovanja mladih širom Evrope. Posebno su značajne za podizanje standarda centara za mlade u zemljama koje nisu članice EU” – istakla je Vesna Filipović, voditeljica Institutovog centra za mlade Spajalica.

sremski karlovci 2

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...

Javni poziviUncategorized @bs

Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća: U susret Strategiji prema mladima

Grad Bihać u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, Udruženjem “Centar...