Predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH u posjeti Institutu

Gđa Ljilja Zovko, predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, posjetila je Institut za razvoj mladih KULT, 29. 4. 2015. g.

Gđa Zovko se upoznala s radom Instituta na konkretnim inicijativama za rješavanje najvećeg problema mladih – nezaposlenosti, zatim političkog učešća mladih, kao i na drugim inicijativama za poboljšanje cjelokupnog položaja mladih kroz donošenje strateških rješenja, te saradnje s vlastima na svim nivoima. Tokom ove radne posjeti bilo je riječi o mogućnostima za kreiranje novih radnih mjesta, gdje je gđa Zovko dala i svoje ideje u vezi ovog pitanja, te istakla svjesnost o značaju mladih za BiH, a posebno važnost podrške mladim ženama kao ugroženoj kategoriji društva.

Također, bilo je riječi o donošenju strateških i zakonskih rješenja za mlade koji nedostaju na nivou BiH kako bi svi mladi u BiH imali jednake mogućnosti date zakonskim rješenjima, te kako bi se konkretizirala politika prema mladima na državnom nivou.

Raduje nas što je gđa Zovko prepoznala pitanja mladih kao ključna pitanja za budućnost BiH, te se nadamo dobroj saradnji i u budućnosti. 

Posjeta gdje Zovko 2

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...

Javni poziviUncategorized @bs

Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća: U susret Strategiji prema mladima

Grad Bihać u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, Udruženjem “Centar...