Politike prema mladima i povratak u Spajalicu

Polaznici i polaznice obuke Uči, Misli i Djeluj! za omladinske lidere/ice, generacije 16. dane proteklog vikenda, od 11. do 13. juna, proveli su u Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica, usvajajući nova znanja iz oblasti politika prema mladima. Ovo je bio ujedno i prvi modul koji je realiziran u Spajalici, nakon dužeg vremena i spriječenosti zbog pandemije virusa COVID-19.

Za vrijeme odsutnosti mladih, tim Instituta iskoristio je vrijeme kako bi adaptirali i osvježili prostorije u Spajalici, a ovaj vikend bio je sjajna prilika da Spajalica ponovo okupi mlade iz cijele BiH. Osim toga ponovo su pokrenute plodonosne i zanimljive diskusije, analize politika prema mladima u različitim zajednicama, kao i potencijali koji postoje kako bi se unaprijedio položaj mladih.

Polaznici i polaznice, imali su priliku razgovarati i sa predstavnikom Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine, Nedimom Alibegovićem, tokom sesija Kafa sa…

Svoje viđenje ovog modula, dala je Razija Zukanović, polaznica obuke iz Sarajeva.

“Nakon dva modula održana online, ekipa UMiDa 16 ponovo se sastala u Spajalici. Kako UMiD donosi nove ljude i nova prijateljstva, tako je i ovaj modul donio odlično druženje, a rad i trud trenerice zaslužni su za usvojeno znanje. Učenje kroz druženje i rad u grupama je najbolji način učenja. Za razliku od online modula koji je podrazumijevao provođenje vremena za laptopom, modul u Spajalici obilježilo je druženje, zajedničke pauze, maksimalna koncentracija, a mi kao učesnici smo bili jako sretni sto se ponovo vidimo i ponosni na uspješno odrađene zadatke”, izjavila je Razija.

UMiD 16 provodi se u okviru projekta Dijalogom za zajedničku budućnost, koji podržava Ambasada Kraljevine Nizozemske u BiH.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Rad s mladima

Boost Innovation trening – Prvi koraci od ideja ka realizaciji

Institut za razvoj mladih KULT i Ambasada Kraljevine Nizozemske u Bosni i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...

Rad s mladima

Dijalog sa mladima – platforma kroz koju se glas mladih zaista čuje

Ako vas zanima „Kako voditi dijalog sa mladima u zajednici“, dobra vijest...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladima

Obilježimo zajedničkim koracima 16 dana aktivizma!

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...