Počelo uspostavljanje UMID online centara u BiH

Otvoren je prvi online UMID cetar i to u OK „Pod istim suncem“ u Jablanici. U sklopu inicijative UMID online potpisan je ugovor o dodjeli granta izmedju Instituta za razvoj mladih KULT i ovog omladinskog kluba. Osim ovog grada, online centar biće postavljen u još tri – Sarajevu, Srebrenici i Velikoj Kladuši. Institut za razvoj mladih KULT javnim pozivom pozvao je omladinske organizacije iz cijele BiH da apliciraju i tako postanu jedan od četiri regionalna online UMiD centra u BiH.

UMiD (Uči, misli i djeluj) je obuka koju Institut provodi više od 10 godina u in class verziji i koju je prošlo oko 300 mladih ljudi. Kako bismo adekvatno odgovorili sve većem interesu mladih ljudi da pohađaju UMiD obuku i po uspješnom završetku iste postanu omladinski lideri, odlučili smo da UMiD obuku učinimo dostupnom i na internetu. Na taj način svim mladim ljudima možemo pružiti priliku da je pohađaju. Potrebno je da imaju internet i računar i obuku mogu pohađati i od kuće. Za one koji to nemaju, moći će u online UMiD centrima.

Polaznici obuke koji se pokažu kao najangažiraniji i uspješni, imati će priliku još u toku obuke aplicirati za male grantove lokalne građanske inicijative i tako adresirati probleme u svojim lokalnim zajednicama. Sve primjenjujući znanje i vještine stečene UMiD online obukom.

UMID online Jablanica 2

UMID online Jablanica 3

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...