Podrška mladima u razvoju novoosnovanih biznisa

Javni poziv za dodjelu finansijske podrške mladima za razvoj novoosnovanih biznisa kroz nabavku alata, materijala i opreme.

Institut za razvoj mladih KULT (u daljnjem tekstu: Institut), kao partner na projektu “The European Union, Innovation & Media Partnership for Action, Collaboration and Transformation in the Western Balkans – EU-IMPACT-WB“, koji se realizira u regiji Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*, Sjeverna Makedonija i Srbija), poziva sve mlade preduzetnike i socijalne inovatore u Bosni i Hercegovini u dobi od 18 do 35 godina, čiji su poslovni subjekti formalno-pravno registrirani u periodu od 01.01.2018. godine do dana prijave na Javni poziv, da podnesu svoju aplikaciju na Javni poziv za Podršku mladima u razvoju novoosnovanih biznisa.

Ukupna finansijska vrijednost izdvojena za podršku razvoju novoosnovanih mikro biznisa mladih preduzetnika iznosi 50.000,00 KM, a istim će u jednakim iznosima od 6.250,00 KM biti podržano osam mladih preduzetnika. Sva pitanja koja se tiču ovog javnog poziva dostavljaju se isključivo putem e-mail adrese:ajka.rovcanin@kultbih.org (subject/predmet: 20.06.0-N2.1-33, Upit).

Od zainteresiranih aplikanata se traži da do 7. 5. 2021. do 16.00 sati dostave prijavu isključivo u elektronskom obliku, putem upitnika (Podrška mladima u razvoju novoosnovanih biznisa) koji se nalazi na linku: https://mladi.org/myURL/euimpactbiznisi.

Prijave koje ne budu dostavljene na način opisan u Javnom pozivu neće biti uzete u razmatranje. Prijave na Javni poziv koje pristignu nakon navedenog roka kao ni prijave na neodgovarajućim obrascima neće biti uzete u razmatranje.Institut će u pisanom obliku, putem e-maila obavijestiti sve prijavljene aplikante o ishodu Javnog poziva.

Kompletan tekst javnog poziva dostupan je na ovom linku, a obrazac za prijavu ovdje.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Ekonomski razvojPreduzetništvo

Situaciona analiza: Šta je potrebno za razvoj i održivost biznisa vođenih od strane mladih preduzetnika u BiH?

Institut za razvoj mladih KULT u okviru inicijative Networking Young Entrepreneurs unutar...

Ekonomski razvojRazvoj održivosti

Četiri omladinske organizacije za aktivnosti u Gradu Tuzli dobilo 44.300 KM

Četiri organizacije koje se bave pitanjima mladih jučer su potpisale ugovore sa Gradom...

Ekonomski razvojRazvoj održivosti

Umrežavanje mladih preduzetnika – Put ka izgradnji i održivosti biznisa

Posljednji, četvrti okrugli stol „Umrežavanjem do održivosti biznisa mladih preduzetnika“, održan je...

Ekonomski razvojRazvoj održivosti

Umrežavanjem do održivosti biznisa mladih preduzetnika: Okrugli stol održan u Doboju

Okrugli stol “Umrežavanjem do održivosti biznisa mladih preduzetnika“, održan je danas u...