Osigurana oprema za još 130 učenika i učenica

Online nastava predstavlja veliki izazov za učenike i učenice iz cijele BiH, ali i za nastavno osoblje, a svi zajedno se susreću s nedostatkom adekvatne tehničke opreme kako bi bez problema mogli pratiti, odnosno realizirati online nastavu. Zbog toga je Institut za razvoj mladih KULT pokrenuo inicijativu „Daruj opremu za online nastavu!“ čiji je cilj osigurati što većem broju učenika i učenica, iz porodica slabijeg imovinskog stanja, tehničku opremu za nesmetano praćenje online nastave.

Zahvaljujući podršci softverske kompanije Klika od danas je 130 učenika i učenica iz 10 osnovnih škola iz Bosanske Krupe, Travnika, Ilijaša i Zenice dobilo odgovarajuću opremu kako bi se priključili online nastavi. Klika je odlučila podržati i nastavno osoblje u Travniku kroz donaciju dva računara i dva printera za kvalitetnije uslove pružanja online nastave.

„Naša kompanija vjeruje u moć obrazovanja i smatramo da svako dijete u BiH mora imati adekvatne uslove i nesmetan pristup u svim okolnosima, pa tako i tokom pandemije uzrokovane koronavirusom“, izjavio je gospodin Edin Deljkić, direktor kompanije Klika i dodao da su se za škole u ovim gradovima odlučili jer iz njih dolaze osnivači kompanije.

Livnjak Sedin je otac dva učenika, koji su danas dobili tablet i izrazio je veliku zahvalnost jer učenici do sada nisu bili u mogućnosti pratiti online nastavu. BH Telecom je dodatno podržao ovu akciju, pored svih redovnih aktivnosti koje realiziraju, omogućavajući besplatan internet za sve učenike koji su dobili tablet, kako bi svi preduslovi za redovno praćenje online nastave bili ispunjeni.

Institut za razvoj mladih KULT zajedno sa partnerima u proteklih 15 dana, koliko inicijativa „Daruj opremu za online nastavu!“ traje, osigurao je opremu za oko 300 učenika i učenica iz svih dijelova BiH. Nažalost još uvijek mnogo učenika ne može pristupiti online nastavi zbog čega Institut nastavlja raditi na ovoj inicijativi i poziva sva fizička i pravna lica da se pridruže kroz donacije nove ili korištene opreme ili osnivanje lokalnih punktova u svojim zajednicama kako bismo svi zajedno ispunili viziju svaki učenik na online nastavi.

#darujzanastavu

Meša Selimović

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladima

Jačanje samopouzdanja i lične sigurnosti – Prijavite se!

O RADIONICAMA Interaktivne radionice “Jačanje samopouzdanja i lične sigurnosti” smišljene su kako...

DogađajiRad s mladima

Kafa s… Ivanom Soldo: Isplatiće se sve što radite s ljubavlju

Ivana Soldo, učesnica posljednje sezone MasterChef Hrvatska, ostavila je snažan dojam svojim...

Rad s mladima

Pridružite nam se na Kafi sa Ivanom Soldo!

Institut za razvoj mladih KULT organizira “Kafu sa Ivanom Soldo”! Ivanino ostvarenje...