Održan radni sastanak sa Udruženjem poslodavaca FBiH

U prostorijama Centralnog ureda Instituta za razvoj mladih KULT održan je sastanak s Udruženjem poslodavaca Federacija BiH, partnerom na inicijativi „Poboljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u BiH“ koju finansijski podržava Europska Unija.

Na radnom sastanku partneri su predstavili trenutne aktivnosti koje provode u okviru inicijative i proizvedene dokumente Povelje o poštivanju ljudskih prava u poslovanju, Osnovna analiza o stanju ljudskih prava u privrednom sektoru u BiH, Metodologije i online platforma www.volontiraj.ba. Dogovorene su smjernice za dalje zajedničko djelovanje u procesu usvajanja proizvedenih dokumenata i razvijanja platforme www.volontiraj.ba u organizacijskim politikama preduzeća i udruženja. Zaključena je i zajednička saradnja u pripremi, organizaciji i provođenju javne kampanje u svrhu distribucije i informisanja poslodavaca u BiH o prednostima i kvalitetima usvajanja Povelje i uvođenja korporativnog volontiranja u poslovanje.

Inicijativa “Poboljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u BiH“ bazira se na vodećim principima Ujedinjenih naroda o poslovanju i ljudskim pravima, a ima za cilj osigurati veće poštivanje ljudskih prava u svim segmentima bosanskohercegovačkih privrednika bez obzira na njihovu djelatnost i veličinu.

U narednom periodu Institut za razvoj mladih KULT, u saradnji sa Udruženjem poslodavaca FBiH, distribuirat će Povelju preduzećima i predstaviti korporativno volontiranje, kako bi što veći broj preduzeća potpisao Povelju i uvrstio korporativno volontiranje u svoje poslovanje, držeći ih za posebne vrijednosti svog preduzeća.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...