Održan četvrti partnerski sastanak inicijative WeB4YES

U Sarajevu je danas započeo dvodnevni partnerski sastanak u okviru Inicijative organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanju mladih (WeB4YES – Western Balkan Civil Society Organisations for Youth Employment Support).

Sastanak je četvrto u nizu okupljanje organizacija koje zajednički rade na regionalnoj inicijativi usmjerenoj na jačanje međusektorske saradnje s ciljem da se podrže mladi nezaposleni građani/ke Zapadnog Balkana i osmisle inovativna rješenja za zapošljivost i zapošljavanje. Domaćin ovogodišnjeg sastanka je Institut za razvoj mladih KULT.

Cilj inicijative je osnažiti organizacije civilnog društva da doprinesu rješavanju problema nezaposlenosti i poboljšanju uslova za preduzetništvo mladih, kroz zagovaranje i monitoring na lokalnom, državnom i regionalnom nivou.

Glavni koordinator inicijative je Beogradska otvorena škola (Srbija), a partneri na projektu, pored Instituta za razvoj mladih KULT, su Asocijacija za demokratski prosperitet – ZID (Crna Gora), NGO Lens (Kosovo*), Asocijacija Beyond Barriers (Albanija), Nacionalni omladinski savjet Makedonije (Sjeverna Makedonija) i Međunarodni centar Olof Palme (Švedska).

Partneri danas i sutra, između ostalog, razgovaraju o rezultatima ostvarenim u 2018. i 2019. godini, provedenim i aktuelnim kampanjama zagovaranja, kao i napretku podržanih organizacija civilnog društva u okviru WeB4YES javnog poziva za dodjelu malih grantova.

Inicijativa WeB4YES traje do kraja 2020. godine, a podržana je od strane Evropske komisije u okviru programa „Osnaživanje civilnog društva i medija 2016-2017, Regionalne tematske mreže organizacija civilnog društva“.

IMG 2210 1

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Javni poziviUncategorized @bs

Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća: U susret Strategiji prema mladima

Grad Bihać u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, Udruženjem “Centar...

Uncategorized @bs

Mladi su spremni aktivno raditi na rješavanju problema i izazova

Nakon Ljetnog kampa aktivizma u augustu 2023. g., Institut za razvoj mladih...

MentorstvoProcjena organizacijaUncategorized @bs

Institut kao mjesto inspirativnih posjeta, ljudi, druženja i učenja

Danas su nas posjetile predstavnice Udruženja građana Agora. U vrlo pozitivnoj i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...