Odgođeno izjašnjavanje o načelima Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH

U četvrtak, 14. 7. 2016. godine održana je 19. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH). Na ovoj sjednici odgođeno je izjašnjavanje o načelima Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH, dok Vijeće ministara BiH ne dostavi mišljenje o Prijedlogu zakona. Zaključeno je da se od Kolegija Doma naroda PSBiH zatraži produženje roka za dostavu mišljenja o ovom Prijedlogu zakona. 


Prihvaćen je Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi BiH za 2015. godinu. Usvojen je i zaključak da se održi tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o stanju u Uredu za razmatranje žalbi BiH. 


Primljena je k znanju Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. decembar 2015. godine. 


Primljena je k znanju i Informacija Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UNO BiH) o poduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka iz Izvještaja o obavljenoj reviziji učinka o temi: „Upravljanje carinskim terminalima“. Usvojen je zaključak da Upravni odbor UNO BiH bez odlaganja realizira sve preporuke iz Izvještaja i o tome obavijesti Komisiju za finansije i budžet. 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...