O pogodnom okruženju za preduzetništvo mladih

Nacrt regionalnog izvještaja o pogodnom okruženju za preduzetništvo mladih na Zapadnom Balkanu, predstavila je predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT prvog dana Regionalni forum o preduzetništvu mladih koji se 20. i 21. novembra 2018. godine održava u Draču.

Održana je i interaktivna radionica s učesnicima o ovoj temi s ciljem da se kroz konstruktivni dijalog elaboriraju postojeće i proizvedu nove preporuke koje će biti uvrštene u regionalni izvještaj.

Predstavnik Beogradske otvorene škole predstavio je i nacrt regionalnog izvještaja o preduzetničkom učenju, te je se na isti način pristupilo diskusiji s ciljem razrade preporuka koje će se uvrstiti u regionalni izvještaj o preduzetničkom učenju.

Regionalni forum o preduzetništvu mladih održava se u sklopu regionalnog projekta WeB4YES – Inicijativa organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanju mladih. Domaćin Regionalnog foruma o preduzetništvu mladih je partnerska organizacija Asocijacija Beyond Barriers iz Tirane, a Forumu prisustvuje predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT, kao partnerske organizacije u ovoj inicijativi, i 4 predstavnika državnog tima iz javnog, privatnog i nevladinog sektora.

Drugi dan Foruma posvećen je rezultatima istraživanja i preporukama politika o inicijativi razvoja preduzetničkog obrazovanja u Evropskoj uniji. Predstavit će se i primjeri dobrih praksi o inovativnim mladim preduzetnicima na Zapadnom Balkanu. Regionalnom forumu prisustvuje preko 70 učesnika iz javnog, privatnog i nevladinog sektora iz regije Zapadnog Balkana.

Projekat WeB4YES je podržan sredstvima Evropske komisije.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Mladi su spremni aktivno raditi na rješavanju problema i izazova

Nakon Ljetnog kampa aktivizma u augustu 2023. g., Institut za razvoj mladih...

MentorstvoProcjena organizacijaUncategorized @bs

Institut kao mjesto inspirativnih posjeta, ljudi, druženja i učenja

Danas su nas posjetile predstavnice Udruženja građana Agora. U vrlo pozitivnoj i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...

Uncategorized @bs

Kroz narandžasti objektiv: Godišnji izvještaj za 2022. godinu

  Nasilje nad ženama i djevojčicama predstavlja grubi oblik kršenja osnovnih ljudskih...