Motiviranje drugih i dobra saradnja sa partnerskim organizacijama dodatni su razlog za uspješne priče!

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetile predstavnice EKO EHO – Centra za edukaciju i promociju zdravog života. Želeći da se upoznaju sa radom Instituta u praksi, te da nauče nešto novo što će moći primijeniti i u radu svoje organizacije, naše gošće su imale priliku pitati uposlenike sve što ih je interesiralo, družiti se i steći nova znanja. Podrška i pomoć izuzetno su važni za rast i razvoj organizacija, a Institut kroz svoje djelovanje nesebično nudi podršku i motivira sve organizacije da djeluju u svojim zajednicama i budu sistem podrške.

„Današnja posjeta nam je bila baš korisna, uvidjele smo koliko imamo prostora za napredak. Iznenađene smo koliko je zapravo različitih oblasti i procedura koje su neophodne da bi nešto funkcionisalo. Zaključile smo da je našoj organizaciji  trenutno važno da se više bavimo potrebama ciljne grupe, ali na neki jednostavan način. Mi smo dosta toga radili ali na drugačiji način, a današnje iskustvo će nam pomoći da to poboljšamo“, rekla je Aleksandra Marinković, psihologinja u EKO EHO – Centra za edukaciju i promociju zdravog života.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je koncept Job shadowing koji će organizacijama civilnog društva u Bosni i Hercegovini pružiti novu perspektivu organizacijskog razvoja. Ovaj koncept se najčešće koristi kao oblik stručnog usavršavanja, te služi za proučavanje svakodnevnih aktivnosti, posla, radnog okruženja, primjene različitih metoda i modela rada u praksi.

Partnerske organizacije zahvaljujući Job shadowing-u imaju priliku da vide kako rad Instituta izgleda u praksi, da se bolje upoznaju sa našim osobljem, te da dobiju važne i korisne savjete za rad svojih organizacija. Vidljivo motiviranje drugih i dobra saradnja sa partnerima razlog su više da Institut hrabro nastavi dalje sa ovakvim aktivnostima i bude podrška u jačanju organizacijskih kapaciteta s ciljem stvaranja boljih prilika za društvo u kojem živimo.

Institut za razvoj mladih KULT se zahvaljuje EKO EHO – Centru za edukaciju i promociju zdravog života na današnjoj posjeti i druženju.

Nastavljamo sa posjetama, te očekujemo još nekoliko partnerskih organizacija koje žele unaprijediti svoje organizacijske kapacitete i boraviti u Institutu s ciljem stjecanja novih iskustava, ideja i znanja.

EKO EHO – Centar za edukaciju i promociju zdravog života partnerska je organizacija koja sudjeluje u programu jačanja organizacijskih kapaciteta podržanog kroz program Snaga lokalnog.

Više o konceptu Job shadowing možete pročitati  OVDJE, a ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se javiti putem e-mail adrese selma.sljivo@kultbih.org.

Povezane objave