Mladi: Kome možemo uputiti inicijativu?

O nivoima vlasti, načinu donošenja odluka i predlaganja inicijativa učili su polaznici i polaznice 14. generacije obuke „Uči, misli i djeleuj!“(UMiD), a u okviru dijela obuke koji nosi naziv Javno zagovaranje i lobiranje.

„Koliko sam sretan toliko sam i ponosan na sebe što sam dio obuke kao što je UMiD. Kao i na samom početku a sada već na drugom modulu moja očekivanja su ispunjena. Takođe, sve to ne bi bilo bez dobre organizacije od strane Instituta kao i ostalih polaznika obuke koji željom za promjenu pružaju pozitivnu energiju te na taj način predstavljamo podršku jedni drugima. S obzirom da smo zaključili da je UMiD putovanje na nama je da strpljivo čekamo naredni modul i otkrijemo novi izazov koji nam on donosi.“-  Mirza Mujdžić-Jojić.

Tokom drugog po redu susreta učesnika organizovano je i druženje sa Admirom Kapom, predsjednikom udruženja “Kupujmo i koristimo domaće, kvalitetno proizvedeno u BiH” tokom kojeg su imali priliku više saznati o važnostima kupovine domaćih proizvoda.

umid14 dva

Obuka UMiD – Uči, misli i djeluj zvanično je priznati vid neformalnog obrazovanja koje mladima pruža mogućnost sticanja različitih kompetencija koje će ih učiniti konkurentnim na tržištu rada, a program se sastoji od seminara, praktičnih vježbi i volonterskog rada. UMiD je namijenjen mladim ljudima do 30 godina.

UMiD obuka traje godinu dana, a učesnici obuke (omladinski lideri/ce) tokom njenog trajanja aktivno učestvuju u realizaciji građanskih inicijativa u svojim lokalnim zajednicama

Susret budućih lidera i liderica zakazan je je za 21. mart. 2019.godine u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

MentorstvoProcjena organizacijaUncategorized @bs

Institut kao mjesto inspirativnih posjeta, ljudi, druženja i učenja

Danas su nas posjetile predstavnice Udruženja građana Agora. U vrlo pozitivnoj i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...

Uncategorized @bs

Kroz narandžasti objektiv: Godišnji izvještaj za 2022. godinu

  Nasilje nad ženama i djevojčicama predstavlja grubi oblik kršenja osnovnih ljudskih...

Uncategorized @bs

Javni poziv institucijama vlasti za podršku u provedbi istraživanja i izradi nacrta strateškog dokumenta za mlade

Institut za razvoj mladih KULT poziva institucije vlasti u Bosni i Hercegovini...