Institut razvio metodologiju za određivanje indeksa razvijenosti organizacijskih kapaciteta

 

Institut za razvoj mladih KULT predano radi na razvoju i unaprjeđenju vlastitih kapaciteta kako bi u konačnici mogao pružiti dodatnu podršku organizacijama civilnog društva i u njihovom razvoju. Kao rezultat takvih napora je razvoj POK™ metodologije koja će se koristiti za određivanje indeksa razvijenosti organizacijskih kapaciteta. Ovakva procjena je važna kako bi organizacije dobile jasne smjernice za daljnje djelovanje, strateška planiranja i vlastiti razvoj.

Organizacije koje ne ulažu resurse u svoj stalni rast i razvoj nisu svjesne u kakav se rizik upuštaju. Postoje i one organizacije koje vrlo odgovorno vode brigu o svom opstanku zarad svojih korisnika. Jedna od njih je i Udruženje za psiho-socijalnu podršku i bolju budućnost „Progres“ iz Sarajeva, koje će zajedno s Institutom za razvoj mladih KULT detaljno i sistemski analizirati svoje trenutne organizacijske kapacitete. Analiza stanja poslužit će kao kvalitetna osnova za planiranje strateškog razvoja.

„Vrlo nam je važno da postanemo svjesni onoga što ne radimo dobro i da to ispravimo“, rekla je Azra Frlj, predstavnica Progresa na današnjem sastanku s Jasminom Bešićem, generalnim direktorom Instituta. Bešić je u razgovoru naglasio koliko je važno strateško opredjeljenje svake organizacije: „Ako se organizacija želi razvijati, mora znati u kojem smjeru djeluje, te se svakodnevno vrlo ozbiljno brinuti o tome da i ostane na tom putu.“.

Institut će podržati Udruženje Progres, prije svega kroz određivanje indeksa razvijenosti organizacijskih kapaciteta uz pomoć POK™ metodologije Instituta, a koji će dati jasne smjernice za daljnje djelovanje.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Jačanje organizacijskih kapacitetaMentorstvo

Job shadowing: Znanje dijelimo i u 2024. godini!

I u 2024. godini nastavljamo s posjetama! Prva organizacija koja nas je...

Jačanje organizacijskih kapacitetaMentorstvo

Jačajte performanse i poboljšajte učinak vaših organizacija!

Institut za razvoj mladih KULT poziva organizacije civilnog društva da se prijave...