Daruj opremu za online nastavu!

Odlazak u školske klupe u BiH već nekoliko sedmica nije moguć zbog pandemije koronavirusa. Klasična nastava sada se odvija putem online sistema komunikacije, što nekim učenicima i porodicama predstavlja problem jer nemaju adekvatnu opremu kako bi ispunili sve očekivane zadatke. Zbog toga je Institut za razvoj mladih KULT u saradnji s Udruženjem “Novo društvo” i Vijećem roditelja KS, te zajedno sa desetak lokalnih partnera pokrenuo inicijativu “Daruj opremu za online nastavu!” kako bi što veći broj djece i mladih imali adekvatne tehničke uslove za praćenje online nastave.

 Sva fizička i pravna lica mogu donirati ispravnu tehničku opremu u jedan od lokalnih punktova, direktnom donacijom na adresu punkta ili dogovorenu primopredaju sa koordinatorom lokalnog punkta.

Donirana oprema treba ispunjavati minimalne tehničke uvjet za praćenje online nastave: računari i laptopi sa najmanje 3 GB RAM-a (preporučeno 4 GB), Windows 7 (preporučeno Windows 10), starost računara ili laptopa do 7 godina i da posjeduje mogućnost reprodukovanja multimedijalnog sadržaja sa interneta. Tablet sa minimalno 2 GB RAM-a. Svi donatori trebaju voditi računa o tehničkoj ispravnosti uređaja i biti svjesni da se oprema poklanja porodicama u potrebi te da neće biti vraćena nakon završetka pandemije koronavirusa ili prestanka odvijanja online nastave.

Ukoliko želite postati lokalni punkt popunite online prijavu i osoblje Instituta će vam je javiti u najkraćem roku. Ako želite donirati opremu, a ne možete doći niti do jednog lokalnog punkta, popunite online obrazac kako bismo s vama dogovorili primopredaju opreme. Za više informacija pišite na mail samir.mahmic@kultbih.org.

Akcija prikupljanja opreme trajat će do daljnjeg, a informacije o lokalnim punktovima pratite na ovom linku. #darujzanastavu

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...