Dijalogom za zajedničku budućnost

Inicijativom Dijalogom za zajedničku budućnost Institut za razvoj mladih KULT kreira platformu u Bosni i Hercegovini kroz koju mladi i djeca imaju priliku učiti i raditi zajednički na ostvarivanju osnovnih ljudskih prava i temeljenih sloboda.
Imajući u vidu da je Bosna i Hercegovina na svom putu europskih integracija Institut ovom inicijativom želi potaknuti i mlade na učešće u ovim važnim procesima. Istovremeno za donosioce odluka važno je razumjeti da su mladi itekako mogu podržati napore BiH na području mira, sigurnosti i stabilnosti.
Kroz inicijativu 26 mladih će biti ohrabreno postati lideri i liderice za mir i ljudska prava u Bosni i Hercegovini, te 26 djece će učiti o osnovnim dječjim pravima u cilju prevazilaženja etničkih i drugih podjela našeg društva.

Kroz direktan rad sa mladim, djecom i njihovim roditeljima i starateljima Institut će osigurati da mladi više razumiju svoju ulogu u bosanskohercegovačkom društvu, jačaju svoju ulogu u lokalnim zajednicama, podržavaju rad omladinskih organizacija ali i umrežavaju se sa mladima iz drugih zajednica u cijeloj BiH.
Inicijativa je osmišljena kako bi se osnažili i podržali omladinski lideri/ce i civilno društvo da uspostave konstruktivan dijalog i suradnju s lokalnim vlastima i na taj način doprinijeti povećanju odgovornosti i transparentnosti lokalnih vlasti u zaštiti, poštivanju i promicanju ljudskih prava i temeljnih sloboda.
Institut provodi inicijativu uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

Za više informacije o programu možete kontaktirati neku od osoba:
Katarina Vučković
tel.: + 387 33 778 765
email: katarina.vuckovic@kultbih.org

Samir Mahmić

tel.: +387 33 778 765

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...