Vrijeme je za novu generaciju omladinskih radnika/ca

Rad s mladima bila je tema prvog dijela Obuke za stručne saradnike/ce za rad s mladima, popularnije omladinske radnici/e.

O tipovima i metodama rada s mladima, mehanizmima za mlade i nivoima učešća rada s mladima, učilo je 20 polaznika/ca iz 13 zajednica iz Bosne i Hercegovine.

Polaznici/e ovogodišnje obuke dolaze iz različitih organizacije I mladima se bave na različite načine, provodeći konkretne aktivnosti sa mladima i za mlade.

Prvi dio obuke održan je od 25. do 29.6.2019. godine u Sarajevu.

Obuka za stručne saradnike/ce za rad s mladima sastoji se od četiri dijela, praktičnog rada i testiranja. Tematske oblasti su: rad s mladima, komunikacija s mladima, socijalne kompetencije i organizacijske vještine u radu s mladima.

omladinski radnici 2 2019 modil 1

Interaktivni rad, metode neformalnog obrazovanja, iskustveno učenje i razmjena iskustva će biti sastavi dio obuke. Obuka pored radnog dijela sadrži i niz sadržaja kroz koji će polaznici/e imati priliku razmjenjivati svoje profesionalna i životna iskustva i družiti se.

Stručni saradnici/ce za rad s mladima (poznatiji kao omladinski radnici/ce) predstavljaju osobe koje rade u omladinskim centrima, omladinskim klubovima, omladinskim organizacijama, organizacijama koje rade s mladima  ili javnim ustanovama koje podržavaju razvoj mladih ljudi. Stručni saradnik/ca podržava profesionalni, lični i obrazovni razvoj mlade osobe. Radeći s mladima na različitim idejama i inicijativama, stručni saradnici/ce za rad s mladima zajedno s mladima rade i na razvoju zajednica u kojoj djeluju.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...