Uručena zahvalnica KULTU za učešće u projektu Love Karavan

Imajući na umu značaj promocije svijesti o prevenciji HIV-a i AIDS-a među mladima Bosne i Hercegovine, te borbe protiv HIV-a i AIDS-a, u septembru 2012. g. Institut za razvoj mladih KULT potpisao je s udruženjima VIBRACIJA i INFOHOUSE memorandum o razumijevanju povodom projekta Love Karavan.

Putem serije TV emisija, koje su se emitirale na Federalnoj televiziji i Alternativnoj televiziji Banja Luka omogućeno je uvezivanje i medijsko prezentiranje najznačajnijih aktivnosti na polju prevencije i borbe protiv HIV-a i AIDS-a koje realizira projekt Info-tačka za mlade. Vršnjački edukatori/ce KULTA učestvovali su u nekoliko epizoda ovog TV serijala, odgovarajući na pitanja poput: na koje stvari trebamo obratiti pažnju pri korištenju kondoma, koji su načini prenošenja HIV-a, najčešće greške pri korištenju kondoma, kako se ne mogu inficirati HIV-om, da li kondom treba koristiti i prilikom oralnog seksa, da li je moguće prepoznati osobu koja boluje od HIV-a i dr. Osim toga prezentiran je rad Info-tačke za mlade, gdje se mladi mogu informirati i savjetovati o svom seksualnom i reproduktivnog zdravlju i preuzeti kontraceptivna sredstva, kao i metodologija prijenosa znanja Zaplovimo zajedno!

Za svoj doprinos snimanju ovog serijala, 15. maja 2012. g. na završnoj aktivnosti projekta Love karavan, Institutu za razvoj mladih KULT uručena je zahvalnica od udruženja Vibracija i INFOHOUSE, koju je preuzeo izvršni direktor.

dodjela-zahvalnice-lovekaravan_1

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...