KULT na proslavi NARKO NE

U subotu,  27. 9. 2014., u hotelu Bistrica na Jahorini, proslavljeno je deset godina od početka projekta Stariji brat, starija sestra, koji je sve ove godine implementiralo UG Narko Ne. Događaju je prisustvovalo više od 150 zvanica, od kojih je najviše bilo djece, bez kojih ovaj projekat i sama proslava ne bi ni imali smisla. Takođe, prisutni su bili i volonteri svih projekata UG NARKO-NE, te donatori, saradnici i partneri, pa je tako i predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT bila među zvanicama.

Djeca su, uz pomoć volontera, kroz kratki performans praćen grafičkim prikazom i fotografijama, pokazali kako se projekt razvijao iz godine u godinu, koje su nove aktivnosti i opštine uključivane u svakom ciklusu. Poslije predstavljanja slijedilo je prijatno druženje uz ručak gdje smo sa djecom iz projekta razmijenili iskustva. Dobili smo pozitivne povratne informacije što će, svakako, uticati na razvoj daljnjeg projekta. Nakon druženja uslijedio je nastavak programa kreativnim radionicama za djecu, u kojima su mogli direktno učestvovati i pokazati svoja umijeća.

Oduševljena sam. Jako su interesantne radionice, kreativne i zanimljive, kao i program. Drago mi je što NARKO-NE radi sa djecom različitih profila i iz različitih centara za djecu i uključuje ih u radionice u kojima im pruža mogućnost aktiviranja i druženja. Nadam se da ćemo imati priliku surađivati i u buduće.“ rekla je Koristović, predstavnica Instituta.

narko ne 1

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...