Vrijeme sa smislom- Posjeta učenika/ca Gazi-Husrev begove medrese iz Sarajeva

U prostorijama našeg Obrazovno- razonodnog centra za mlade SPAJALICA imali smo priliku ugostiti mladu grupu učenika/ca iz Gazi-Husrev begove medrese iz Sarajeva. Druženje je počelo kratkom prezentacijom o počecima KULTA, predstavljanjem dugogodišnjegrada i aktivnostima Instituta za razvoj mladih KULT, kao i narednim planovima. Kroz prezentaciju o KULTU, saznali su nešto više i o već implementiranim projektima, ali i o aktuelnim projektima za koje su učenici/e najviše imali pitanja. Učenici/e iz medrese su podijelili iskustvo s nama upoređujući mogućnosti mladih koji su smješteni u internatima i onih koji su u privatnim smještajima. Pokazali su veliko interesovanje za uključivanjem u rad volontera Instituta za razvoj mladih KULT, nakon čega su i ispunili volonterske pristupnice.

Nakon zanimljivog razgovora, uposlenice KULTA su im pokazale centar, gdje su vidjeli prostorije od kojih su im najzanimljivije bile radionice, spavaonice, te sobu za druženje. Sve to je bilo potkovano interesantnom pričom kako smo to od sive ruševine uspjeli napraviti šareni Obrazovono-razonodni centar za mlade, koji radi punom parom i koji svakodnevno privlači mlade da provode slobodno vrijeme s smislom, što je ujedno i slogan našeg centra.

Učenici/e su bili oduševljeni te su obećali da će nam opet doći, ali kao aktivni volonteri/ke i vrijedni dio omladinske populacije.

.

 1a2

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...