7. Dan mladih općine Ilidža – Šareni market

Volonteri/ke Instituta za razvoj mladih KULT u saradnji s Udruženjem mladih ELAN i Crvenim križom ILIDŽA organiziraju 7. Dan mladih općine Ilidža. Održat će se u nedjelju 15. jula 2012. g. ispred Obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA, ul. Banjska 2.

Dan mladih počinje kreativnom radionicom za djecu u 09.30, zato nemojte previše razmišljati gdje dovesti vaše mališane kako bi se zabavili, a pritom i nešto naučili. Nastavljamo s daškom tradicije koju će nam osigurati KUD Ekrem Mujkić, a za oficijalni dio otvaranja 7. Dana mladih pobrinut će se najmlađi glasovi našeg grada PRINCESS KROFNE.

Šarenim marketom ćemo vas sve zadiviti i pokazati najbolje primjere kako provoditi slobodno vrijeme sa smislom i šta sve kao mlad čovjek možete postići uz malo rada i truda. Imat ćete priliku učestvovati u Igrama bez granica, te doprinijeti dvjema malim akcijama – Ekofantastični i Put do moje knjige. Ako ste ekofantastični, volonteri/ke će se pobrinuti i za prigodno osvježenje, a ako budete pratili stope do knjige, volonteri/ke će se pobrinuti da kući ne odete praznih ruku. 🙂

Neće manjkati niti edukativnog sadržaja: moći ćete praktično vidjeti i naučiti kako pružiti prvu pomoć i prevenirati neke od uobičajenih povreda uz sjajni tim Crvenog križa Ilidža. 

Ono što nas posebno raduje jeste najvrijedniji kutak našeg Šarenog marketa a to su Vrijedne ruke, odnosno izložba rukotovorina raznovrsnog nakita i stvarčica koje će vas oduševiti. Dođite na Dan mladih i upoznajte vrijedne ljude koji se u slobodno vrijeme bave kreativnim radom i tako prave svoja remek djela koja zaista vrijede mnogo.

Dan mladih je aktivnost koja se provodi kroz strategiju prema mladima Općine Ilidža.

Zasigurno, sve su ovo dovoljni razlozi da u nedjelju 15. jula od 09.30 dođete, podržite nas, učestvujete i zabavite se na 7. Danu mladih općine Ilidža 🙂

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...