Općina Kiseljak dobila krovno tijelo mladih

15. januara 2013. g. održana je osnivčaka skupština Vijeća mladih općine Kiseljak. Skupštini su prisustvovali predstavnici pet omladinksih udruženja: UG Šareno brdo, KUD Izvor 08, Udruga mladih Kiss i Udruženje bošnjačke omladine Gazija, te predstavnici Centra za edukaciju mladih Travnik koji je ujedno inicirao formiranje Vijeća mladih općine Kiseljak. Tom prilikom, za predsjednicu skupštine izabrana je gđa Lucija Vrljičak, dok je za predsjednica Upravnog odbora izabrana gđa Amina Hajdarević.

Pored omladinskih udruženja osnivačkoj skupštini su prisustvovali predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT, predsjedavajući Općinskog vijeća gosp. Benis Topalović i sekretar jedinstvenog organa uprave, gosp. Dragomir Lučić, koji su tom prilikom podržali osnivanje Vijeća koje će doprinijeti sistemskom rješavanju pitanja mladih ljudi.

Osnivanje vijeća mladih u Srednjobosanskom kantonu koordinira i vodi Centar za edukaciju mladih, a u skladu sa sporazumom o saradnji koji je potpisan sa Institutom za razvoj mladih KULT. Kao rezultat te saradnje u Srednjobosanskom kantonu su osnovana vijeća mladih u općinama Novi Travnik, Travnik, Busovača, Donji Vakuf i Kiseljak.

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...