Mladi žele donijeti ispravnu odluku

Kantonalna javna ustanova Porodično savjetovalište Sarajevo u saradnji s Institutom za razvoj mladih KULT implementira inicijativu Moj izbor. Cilj je unapređenje znanja, vještina i kompetencija mladih za kvalitetniji izbor partnera i funkcionalniji partnerski odnos. Inicijativa je motivirana željom da se mladima pruži podrška i pomoć partnerskom odnosu koji se mora bazirati na dobrom i zdravom, prije svega, pristupu, što, s druge strane, daje veće garancije za dalji tok veze i doprinosi njenom kvalitetu. Moj izbor je osmišljen upravo tako da kroz edukativne i interaktivne radionice za mlade koji donose odluku o stupanju u partnersku vezu ili brak, doprinese kvalitetnom izboru partnera i funkcionalnosti partnerskih odnosa.

Realizira se kroz 8 radionica koje se temelje na grupnom radu, aktivnom i ravnopravnom učešću svih učesnika/ca radionica, iskustvenom učenju te interaktivnim i kooperativnim strategijama podučavanja. Mogućnost učešća u inicijativi imaju mladi od 18 do 28 godine, koji imaju iskustva u partnerskim odnosima te su pokazali dovoljan stepen motivacije i interesovanja.

8. aprila 2013. g. u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA, uspješno je realizirana prva radionica sa grupom mladih.

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...