Posjeta Švedskog sindikata Institutu

Institut je u svojim prostorijama, 21. januara 2014. g., ugostio predstavnike/ce Švedskog sindikata općinskih radnika (Swedish Municipal Workers Trade Union) direktoricu Bohman Margaretu, službenika za mlade Bolmqvist Pierra, ombudsmene Setzman Tommya i Gräsman Yvone,  te predstavnicu Olof Palme International Center Bergman Christinu.

Predstavljeni su projekti na kojim Institut trenutno radi, ali i aktivnosti kojima ćemo se baviti u budućnosti. Razgovaralo se o časopisu o radu s mladima IUVENTA, službenicima/ama za mlade, zakonu o mladima i volontiranju FBiH, Vijećima mladih i podršci koju pružamo općinama/opštinama i Ministarstvima u implementaciji zakona i različitih obuka za omladinske lidere/ice i službenike/ce za mlade. Posebno se razgovaralo o novoj poziciji omladinskog radnika/ce, za koju se nadamo kako će u toku 2014. g. biti priznato, i ulozi koju će obavljati u lokalnoj zajednici.

posjeta-swtu-slika-2

Najviše pažnje i vremena se posvetilo predstavljanju projekta Priznavanje UMiD-a kao obuke za aktivno sudjelovanje mladih koji je finansiran od strane Olof Palme Centra i dosadašnjim rezultatima. Predstavljeni su omladinski lideri/ce, jednogodišnja obuka Uči, misli i djeluj! – UMiD, mreža UMiD Alumni, brošura i film o UMiD-u, lokalne i regionalne građanske inicijative i odlična saradnja s nadležnim institucijama i privrednim sektorom. Razgovaralo se o budućim aktivnosti, među kojima je i priznavanje neformalnog obrazovanje od strane nadležnih institucija.

Iskreno se nadamo kako ćemo u budućnosti nastaviti uspješnu saradnju i raditi na zajedničkim aktivnostima. 

posjeta-swtu-slika-3posjeta-swtu-slika-4

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...