Posjeta prof. Sabine Čudić SPAJALICI i projektu “Debata za srednjoškolce”

U subotu 21.12. u Spajalici, prof. Sabina Čudić je održala gostujuće predavanje i pružila podršku projektu „Debatni klub“. 

 „Znajte da u trenutku dok vi provodite vrijeme na fejsubuku ili turpijate nokte stotine vaših vršnjaka, sa profilima sličnim vašim posvećuju vrijeme sticanju novih znanja“, kaže Sabina Čudić – nekadašnja najbolja svjetska debatantica iz Bosne i Hercegovine.

            U subotu 21.12. u Spajalici, prof. Sabina Čudić je održala gostujuće predavanje i pružila podršku projektu „Debatni klub“. Prof. Čudić je svoje predavanje započela svojom inspirativnom i bogatom debatnom biografijom.

            Prof. Čudić je nastavila predavanje sa udjeljivanjem par savjeta debaterima, govoreći o formatima u kojim je debatovala i takmičenjima na kojim je učestvovala. Svojim pozitivnim i opuštenim stavom je pokazala da se visine uspjeha mogu dostići ako se usudite da budete dovoljno uporni. Naglasila je da srž debatovanja nije ambicioznost, već želja za usvajanjem novih znanja, iskustava i druženjem sa drugim mladim ljudima koji razmišljaju na isti način.

            Svi učesnici i prisutni volonteri su bili oduševljeni predavanjem prof. Sabine Čudić i iskreno se nadaju da će dobiti priliku i ponove je ugostiti kao savjetnika ili sudiju na projektu „Debatni klub“.

SC Web 2 R

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...